Weekendkolonier for børn på flugt

Sidst opdateret: 19-05-2022 01:05

Red Barnet Ungdom arrangerer en weekendkoloni for børn i efteråret
(midt-oktober til midt-november)

En weekendkoloni er en weekendtur hvor børn med flygtningebaggrund får mulighed for at opleve noget nyt og blive en del af et større fællesskab. En weekendkoloni består af ca. 25 børn, ca. 20 frivillige, samt 3 erfarne koloni-projektledere.  

Weekendkolonien begynder en fredag, hvor frivillige henter børnene, hvorefter de bliver kørt i bus til hytten, hvor kolonien bliver afholdt. Søndag bliver børnene sat af med bussen igen og fulgt hjem af deres frivillige. Weekendkolonien er gratis at deltage i og Red Barnet Ungdom sørger for at sende pakkeliste ud til forældre og børnene i god tid. 

Projektlederne og de frivillige har planlagt aktiviteter og lege, som de laver sammen med børnene i løbet af weekenden og lørdag aften er der sodavandsdiskotek, der plejer at være en favorit for alle børn og voksne.  

For at sikre, at de frivillige er bedst muligt rustet til at passe på jeres børn, har Red Barnet Ungdom arrangeret, at de frivillige har været på planlægningsmøde med uddannelse og førstehjælpskursus, inden kolonien begynder.  

Weekendkolonien er en unik mulighed for at give børnene en weekend fyldt med sjove oplevelser og meningsfuldt samvær sammen med både kendte og nye ansigter. 

I efteråret 2022 har vi 3 kolonier fordelt landet over. Den endelige dato er ikke fastlagt, men kommer til at være i weekenderne i perioden midt-oktober til midt-november.

Tilbuddet er for dig, som…

...har børn med flygtningebaggrund i alderen 6-12 år, og som måske er nytilkomne i kommunen.

Det kan være dit barn har brug for en weekend spækket med leg, spas og sjove aktiviteter, der samtidig er et pusterum hjemmefra og et møde foreningslivet, eller noget andet.

Alle børn kan være med uanset familiens ressourcer. Det er nemt at deltage i en weekendkoloni, da de frivillige henter børnene i deres eget hjem når kolonien starter, og sørge for at aflevere dem hjemme igen, når kolonien er ovre.

 

 

Vil du være frivillig her?

Weekendkolonierne er for dig, som ønsker at gøre en forskel for børn med flygtningebaggrund i alderen 6-12 år, og at give børnene en oplevelse for livet og barndommen tilbage. Du kommer samtidig tæt på både det håb og de traumer, børn på flugt typisk bærer med sig.

Som frivillig på en weekendkoloni vil du indgå i et team på ca. 20 frivillige, hvor der er 3 projektledere, alle i alderen 18-30 år. I fællesskab skal I arrangere og afholde en masse sjove, aktive og kreative aktiviteter i løbet af én weekend.

Som frivillig skal man kunne deltage i en forberedelsesdag, et førstehjælpskursus og selvfølgelig weekenden, hvor kolonien finder sted. Her tager de frivillige allerede afsted torsdag eftermiddag op til weekenden, hvor børnene bliver hentet om fredagen.

Du kan tilmelde dig her (og skynd dig at gøre det inden din bedste kammerat (eller tag din bedste kammerat med)). Vi glæder os til at byde dig velkommen på efterårets weekendkoloni for børn på flugt.

Kontaktinformation

Red Barnet Ungdom
Frederiksgade 76A, 1. th, 8000 Aarhus C
Åbningstid: mandag-fredag kl. 9-15

51359112
laerkenielsen@redbarnetungdom.dk

Kontaktperson:
Lærke Marie Nielsen