Venskabsgrupper

Sidst opdateret: 07-06-2021 11:06

Red Barnet Ungdoms Venskabsgrupper er et fritids- og integrationstilbud tilbud til børn med flygtningebaggrund i alderen 6-12 år og drives af unge frivillige mellem 18 og 30 år. De frivillige henter børnene i deres hjem og arrangerer lege og aktiviteter for dem i lokalområdet. Venskabsgrupperne mødes hver eller hver anden søndag i 2 timer og består af 8­-10 børn og en fast gruppe frivillige. De frivillige er unge engagerede mennesker, der møder børnene i øjenhøjde med overskud og lyst til at være sammen med dem. Gennem sjove aktiviteter skaber Venskabs­grupperne værdifulde relationer børn-til-­børn imellem, samt mellem børnene og de frivillige. Hovedformålet med Venskabsgrupperne er at give børnene kendskab til deres lokalområde og et frirum til at være barn, gennem et trygt og styrkende fællesskab. Samtidig har grupperne en positiv betydning for børnenes integration og sociale udvikling.

Det er dokumenteret at Venskabsgrupperne giver børnene:

  • Et frirum til at være barn
  • Meningsfulde fællesskaber
  • Kendskab til dansk hverdagskultur
  • En introduktion til børnenes lokalområde
  • Et springbræt til dansk fritids- og foreningsliv

Vi har Venskabsgrupper følgende steder: Højbjerg, Viby J,  Aarhus V, Aarhus N og Aarhus C

Læs mere her.

Tilbuddet er for dig, som…

Har børn med flygtningebaggrund i alderen 6-12 år, og som måske er nytilkomne i kommunen.

Det kan være dit barn har brug for et positivt fællesskab at indgå, kendskab til lokalområdets aktivitetsmuligheder, et pusterum hjemmefra, at prøve kræfter med foreningslivet, eller noget andet.

Alle børn kan være med uanset deres kendskab til lokalområdet og familiens ressourcer. Det er nemt at deltage i en Venskabsgruppe, da de frivillige henter børnene i deres eget hjem og følger dem til aktiviteterne, støtter dem i deres deltagelse, og følger dem retur igen.

Vi har Venskabsgrupper i hele Aarhus, så det er ligegyldigt hvor i byen du bor.

 

Vil du være frivillig her?

Venskabsgrupperne er for dig, som ønsker at gøre en forskel for børn med flygtningebaggrund, og give dem en god introduktion til deres nye lokalområde, samt hjælpe dem med at danne nye venskaber.

Som frivillig i en venskabsgruppe indgår du i et team af unge frivillige, der mødes fast med en gruppe på 8-10 børn i alderen 6-12 år. Sammen laver I sjove aktiviteter, f.eks. besøger den lokale legeplads, park, eller fodboldklub, går i svømmehallen, laver mad sammen eller spiller brætspil – kun fantasien sætter grænser! Målet er at skabe venskaber blandt børnene og give dem kendskab til aktivitetsmulighederne i deres lokalområde.

Det er vigtigt, at du som frivillig kan deltage i aktiviteter i Venskabsgruppen to søndage om måneden, deltage i et månedligt frivilligmøde, samt være aktiv i projektet i min. 6 måneder.

Læs mere om projektet og tilmeld dig her.

Kontaktinformation

Red Barnet Ungdom
Klostergade 34A, 3. sal, 8000 Aarhus C
Åbningstid: Mandag-fredag kl. 9-15

51359112
laerkenielsen@redbarnetungdom.dk

Kontaktperson:
Lærke Marie Nielsen