VelkomstVenner ПривітанняДрузів

Sidst opdateret: 27-10-2022 11:10
Projektet VelkomstVenner har til formål at give flygtningebørn i alderen 6-15 år en tæt, stabil voksenkontakt i en ellers turbulent tid.

Den frivillige VelkomstVen matches med et barn med flygtningebaggrund og sørger for en god velkomst til deres nye lokalområde, øver det danske sprog med barnet, tilbyder en stabil voksenstøtte, hyggelige aktiviteter og et indblik ind i det lokale forenings- og fritidsliv. 

I VelkomstVenner ses den frivillige med barnet 2-4 gange om måneden i minimum 2 timer af gangen. Projektet løber i udgangspunkter over 3 måneder, men der er mulighed for forlængelse af matchet hvis både den frivillige og barnet ønsker det. 

Den frivillige VelkomstVen giver barnet...

  • En tryg og stabil voksenkontakt i en ellers turbulent tid
  • En introduktion til det danske sprog, kultur og sit nye lokalområde
  • Et frirum hvor barnet er 100% i fokus
  • Sjove og hyggelige aktiviteter uden for hjemmets rammer

Tilbuddet er for dig, som…

  • Er barn med flygtningebaggrund i alderen 6-15, og kunne have gavn af en tryg introduktions til jeres nye lokalsamfund i Aarhus Kommune.

VelkomstVenner henvender sig både til børn der lige er ankommet, men også børn, der har boet i kommunen i længere tid, som har behov for en introduktion til deres lokalsamfund. I VelkomstVenner er barnet i fokus. Projektet skaber et frirum med sjove og hyggelige oplevelser, der samtidig kan være en lærerig introduktion til det danske samfunds fritids- og foreningsliv.

Kontaktinformation

Red Barnet Ungdom
Frederiksgade 76A, 8000 Aarhus C

29819823
yj@redbarnetungdom.dk

Kontaktperson:
Yasin Jama