Værket

Sidst opdateret: 18-08-2021 12:08

Værket er et netværk for voksne, der oplever ensomhed. I netværket kan de kan mødes i trygge rammer og erfaringsudveksle, socialisere, og få snakket om de følelser, som fylder enormt meget i hverdagen. Omdrejningspunktet for Værket er at bringe mennesker sammen og styrke dem i at skabe et stærkt og varigt lokalt, socialt netværk, hvor de kan være sammen om gode fælles oplevelser.

(Net)Værket i Aarhus blev oprettet i april 2017. Deltagerne mødes hver uge i Røde Kors Huset, hvor de frivillige, der er tilknyttet Værket, har sørget for kaffe, te, kakao og snacks.

Aktiviteterne til møderne er lokalt bestemte. Deltagerne har derfor selv indflydelse på, hvad der skal fokuseres på fra gang til gang, og hvilke fælles aktiviteter der ellers skal laves i netværket. Derudover er det enkelte netværk selv involveret i at forventningsafstemme, så deltagerne ved, hvad der bliver forventet af dem til møderne og udenfor. Det er f.eks. individuelt om man har lyst til at hilse på gaden.

Netværksmøderne involverer altid øvelser, som skal være med til at give deltagerne redskaber til at håndtere ensomheden. Der indgår samtaler om temaer, som er relevante for netværket. Endelig mødes vi for at hygge os, socialisere, snakke og vigtigst af alt for at understrege "at du ikke er alene."

En netværksgruppe består af 10-12 deltagere, og har 3-4 frivillige tilknyttet. I Aarhus er der pt. ét netværk, men vi håber at kunne oprette et mere.

Tilbuddet er for dig, som…

Er i alderen 30-60 og oplever længerevarende ensomhed.

Vil du være frivillig her?

Som frivillig i Værket er du med til at organisere og facilitere  de ugentlige netværksmøder. Du er med til at arrangere møderne og igangsætte og støtte deltagernes samtaler. Derudover kommer du til at indgå i udviklingen af Værket Aarhus og give en hånd med ved relaterede aktiviteter, som ligger udenfor de ugentlige netværksmøder.

Vi forventer, at du er interesseret i at arbejde med mennesker i sårbare situationer. Har du erfaring fra området er det kun et plus. Du skal være empatisk og rummelig, men ikke stå tilbage for at sætte grænser. Endelig skal du have mod på at være igangsætter og tage styringen. Det vigtigste er dog, at du er mødestabil og kan forpligte dig i en længere periode.

Vi ser gerne, at du er moden (28+), men alle interesserede er velkomne til at kontakte os til en uforpligtende snak.

Kontaktinformation

Røde Kors Aarhus
Nørre Allé 32, 8000 Aarhus C
Åbningstid: 09:00-15:00

86122460
aarhus.vaerket@rodekors.dk