URK Mentoring Aarhus

Sidst opdateret: 17-11-2021 11:11

URK Mentoring Aarhus er et gratis tilbud for alle børn og unge, uanset alder, i Aarhus og omegn. 

En mentor i Ungdommens Røde Kors hjælper sin mentee med at tage de første skridt på de stier, der kan virke uoverskuelige at bevæge sig ud på.

Der sker noget særligt, når en mentee støttes i sin udvikling af en frivillig, som aktivt har valgt ham eller hende til.  Vores mentorer er i øjenhøjde med vores mentees, og vores mentees kan spejle sig i deres mentorer. De bliver inspireret, når de udveksler erfaringer med deres mentorer, og de får en oplevelse af ikke at være den første, der tumler med svære ting. Det gør en kæmpe forskel for mentees, at mentorerne er der af lyst og nysgerrighed, for det skaber grobund for ligeværdige relationer, der rykker både mentee og mentor. Og vi kan se, at vores mentorordninger batter! 

Alle vores mentorer kommer igennem et mentorkursus, hvor de får værktøjer til at lave et værdifuldt forløb, at opbygge en god relation og at hjælpe deres mentee i sin udvikling. Desuden står URK klar med medarbejdere, samt sparring og bistand, hvis mentoren får brug for det i forløbet. 

Et mentorforløb i URK strækker sig over et år, hvor mentor og mentee sammen arbejder med både mentorrelationen og de ønsker og drømme, som mentee går rundt med.  De problemstillinger, som ofte fylder mest hos vores mentees kan dreje sig om fx selvværd, troen på sig selv, sociale relationer og netværk. Det kan være, man har brug for et sidste kærligt skub for at komme i gang med en fritidsaktivitet eller en ungdomsuddannelse, eller at man skal øve sig i at skabe relationer til andre eller lære at række hånden op i klassen.  Læs mere om Mentorordningen Aarhus her

Kontakt os på mail for at høre nærmere.

Tilbuddet er for dig, som…

Er i alderen 10-35 og har behov for hjælp til små og store udfordringer. Eksempelvis kan vores mentorer hjælpe med lektiehjælp, vægttab, sociale problemer, træning af danskkompetencer og lignende.

Vil du være frivillig her?

Vil du være frivillig mentor hos os? 

Hvad laver en mentor?  
Mentoring handler om at støtte et barn eller en ung (mentee) i at få en større tro på sig selv, så han/hun lærer sine styrker og handlemuligheder at kende. 

Det kan gøres på mange måder. Man kan gå til sport sammen, tage på café, gå ture, gå i biografen, snakke, være kreative eller hjælpe med lektier. Der er mange muligheder, og man behøver ikke gøre det samme hver gang. Det er bare vigtigt, at du har fokus på din mentees ønsker. I mødes som udgangspunkt tre til fire gange om måneden. 

Som frivillig mentor er du hverken professionel behandler eller nær ven. Du er en livserfaren person, der stiller dig selv til rådighed i en periode for at hjælpe en ung person godt på vej i livet.

Vi søger dig, som… 

  • Er over 18 år 
  • Er stabil, støttende og opmuntrende, når mentee oplever udfordringer i hverdagen 
  • Er klar til at engagere dig til projektet i min. et år 
  • Er villig til at mødes med mentee tæt på, hvor han/hun bor i Aarhus 
  • Påtager dig ansvaret for at planlægge og aftale møder med mentee 

 Du får… 

  • Mentortræning og materiale, inden forløbet starter, samt løbende sparring undervejs 
  • Erfaring, som får dig til at vokse som menneske. Du lærer dig selv bedre at kende – både dine styrker og svagheder 
  • Mulighed for at blive en del af en sprudlende organisation med over 5.000 engagerede frivillige 
  • Point og erfaring til dit CV  

Interesseret?
Hvis du har lyst til at blive mentor, så send os en ansøgning, hvor du skriver, hvorfor du har lyst til at være mentor.

Vi ser frem til at høre fra dig! 

Kontaktinformation

Ungdommens Røde Kors
Nørre Allé 32, 8000 Aarhus C

Se mail
aarhus.mentoring@urk.dk

Kontaktperson:
Andreas Stensig