UNIK Online: Gruppeforløb med psykolog

Sidst opdateret: 28-04-2022 10:04

UNIK Online er et gratis landsdækkende tilbud til nuværende og tidligere anbragte børn og unge i alderen 15-29 år.

Hvad går det ud på?

Et nemmere liv (gruppeforløb med psykolog) er for dig, der er træt af at have det så sk…. svært. For dig, der er træt af at tage alting alt for alvorligt, træt af selvkritik, træt af at blive alt for vred eller ked af det, træt af at bekymre dig om, hvad andre tænker osv. Vi mødes en gang i ugen, og tager et nyt tema op. Der er seks temaer i alt, og du kan starte, når du har lyst og slutte, når du har lyst. Hver tirsdag vil Sara (der styrer gruppen) præsentere dagens tema og komme med nogle eksempler og erfaringer fra sit eget liv, der passer ind til temaet. Hvis du har lyst, kan du byde ind med dine egne oplevelser, erfaringer, spørgsmål, råd m.m. (så længe det passer ind i temaet). Men kun hvis du har lyst. Vi har ingen krav om, at man skal deltage aktivt – du må gerne bare nøjes med at lytte.

Regler - tavshedspligt

Fordi gruppen gerne skal være et sted, hvor man kan dele sine inderste tanker, er det vigtigt, at alle husker på, at der er tavshedspligt. I må gerne dele de ting, Sara fortæller (også det hun fortæller om sig selv), men dét de andre gruppedeltagere siger, skal blive i gruppen. Derudover forventer vi naturligvis, at alle hjælper med at skabe en tryg gruppe, hvor vi møder hinanden uden fordømmelse. Og at vi alle logger på til tiden.

Praktisk

Du tilmelder dig til mødet inde på UNIK Online og får så tilsendt en mail med et link ca. 30 min, før mødet starter (dvs. at du skal have tilmeldt dig senest kl. 16). Vi mødes online hver tirsdag. Der er max 4 deltagere pr gang. Forløbet består af 6 sessioner af 1,5 time. Du kan se i kalenderen, hvilket tema der er på hvilken dato. Du får sandsynligvis mest ud af at deltage alle 6 gange, men du forpligtiger dig ikke.

Teoretisk ramme

For dig, der er nysgerrig, kan vi fortælle, at forløbet baserer sig på inside-out forståelsen (3P), krydret med lidt kognitiv, metakognitiv, ACT m.m. Siger dette dig intet, så er alt som det skal være – du behøver nemlig ikke kende det på forhånd. Hvis det stadig ikke siger dig noget efter de 6 gange, er det også helt fint, det er jo ikke et teorikursus.

'Hvad skal jeg gøre for at være med?

Du skal være tilmeldt på forhånd. Vi mødes online, så du skal have en computer, tablet eller telefon med kamera og mikrofon.

Som ung kan man deltage fra alle dele af landet, så længe man har adgang til en mobil, tablet eller computer. Når man opretter sig som bruger, skal man oplyse sin mailadresse, men den opbevarer vi selvfølgelig i henhold til de gældende GDPR-regler. Det er valgfrit, om man oplyser telefonnummer og bopælskommune.

Når man har tilmeldt sig en aktivitet, modtager man kort før start et link til et møde- eller chatrum og er nemt i gang med et enkelt klik. De unge vælger selv, om de ønsker at deltage med deres rigtige navn/alder/køn, med kamera tændt eller slukket, om de ønsker at sige noget eller blot ønsker at lytte. De unge kan således deltage 100% anonymt.

Tilbuddet er for dig, som…

Er mellem 15-29 år og er nuværende eller tidligere anbragt.

Kontaktinformation

Børn og Unges Trivsel
Gammel Klausdalsbrovej 482, 8000 Herlev
Åbningstid: Online hver tirsdag kl. 16.30-18.

40193232
info@bu-t.dk