Ung Online

Sidst opdateret: 08-09-2021 01:09

UngOnline er et online samtaletilbud til unge mellem 13 og 30 år, der mangler nogle at tale med om deres problemer og oplevelser. Det kan være alt lige fra emner som ensomhed, familie, skole, uddannelse, til mobning, selvmord, spiseforstyrrelser, sex, kærlighed og jalousi. De frivillige i Ung Online er ikke uddannede rådgivere eller terapeuter, og derfor er Ung Online ikke en decideret rådgivningslinje, men et tilbud, hvor de frivillige gennem aktiv lytning hjælper unge til at sætte ord på deres tanker og følelser. Både unge og frivillige er anonyme, da det er den bedste forudsætning for en åben og uforpligtende samtale.

Projektet startede i 1990 som en telefonlinje under Ungdommens Røde Kors og i 1997 oprettede vi Europas første chatrådgivning UngOnLine, som et tilbud til dem, der føler sig bedre tilpas med at kommunikere skriftligt.

Hos Ung Online er vi klar til at tale med dig – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Vi taler om lige præcis det, du har lyst til. Hos os kan alt deles.

Se også vores telefoniske samtaletilbud Ung på Linje her

Tilbuddet er for dig, som…

Går med tanker, som er svære at dele med andre og har du brug for at fortælle om en oplevelse, eller blot mangler en at tale med.

 

Vil du være frivillig her?

De frivillige i Ung På Linje og Ung Online er mellem 20-30 år. Det er et ung-til-ung-projekt og ikke en decideret rådgivningslinje. Det betyder, at du som frivillig ikke må være en del af Ung På Linje og Ung Online, hvis du er færdiguddannet indenfor fagområder, der har en professionel rådgivende funktion såsom psykolog, psykoterapeut eller coach.

Styrken ved Ung På Linje og Ung Online er netop, at de frivillige også bare er unge, som kender til hverdagens op- og nedture og derfor er på bølgelængde med de unge, der ringer eller skriver.

Som frivillig vil din evne til at lytte og forstå ofte blive udfordret. På hver vagt vil du møde nye udfordringer, for du ved aldrig, hvad din næste samtale handler om. Det kan være en ung pige, der vil fortælle om sin søde kæreste. Eller en ung fyr, der er frustreret over sin mors druk og vold.

Alle frivillige gennemgår et grundkursus med fokus på ungdomspsykologi, samtaleteknik og aktiv lytning. Du modtager også fast supervision af psykologer og får spændende muligheder for efteruddannelse.

Vi ser gerne, at du bruger ca. 20 timer om måneden som frivillig, og at du deltager i det organisatoriske arbejde som eksempel PR og efteruddannelse. Aktiviteten holder til i København.

Lyder dette som noget for dig? Så skriv til os på blivfrivilligupl@urkmail.dk

Kontaktinformation

Ungdommens Røde Kors
Hejrevej 30, 8000 København NV
Åbningstid: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og søndag kl. 19-22

70121000