Undervisningsforløb for voksne pårørende til psykisk sårbare

Sidst opdateret: 15-12-2021 11:12

SIND Rådgivning tilbyder i samarbejde med Region Midtjylland en række gratis undervisningsforløb for voksne pårørende i Aarhus Kommune. Undervisningsforløbet kan være relevant for dig, som er pårørende til en nærtstående voksen (over 18 år) med psykisk sårbarhed eller en psykiatrisk diagnose. Det kan f.eks. være en partner, et voksent barn, en nær ven eller en forælder. Undervisningsforløbet har til formål at præsentere pårørende for viden, der kan hjælpe med at forstå og håndtere vilkåret som pårørende. Et forløb består af 6-8 undervisningslektioner, hver gang med udgangspunkt i forskelligt temaer. Formatet er oplæg fra fagpersoner, som herefter drøftes med og blandt deltagerne. I undervisningsforløbet deltager ca. 15-20 pårørende sammen med en gennemgående oplægsholder samt lejlighedsvis inddragelse af relevante oplægsholdere.

Undervisningskalender

Følgende forløb er fastlagt:
- Forår 2022 i Aarhus

Hvis du vil deltage i undervisningsforløbet

Hvis du ønsker at komme på venteliste og blive kontaktet, når vi afholder et forløb i nærheden af dig, skal du kontakte os og oplyse følgende:

  • Navn, telefonnummer og e-mailadresse.
  • Din relation til din nærtstående med psykisk sårbarhed/sygdom (fx. “partner” eller “voksent barn”) og vedkommendes alder.

Oplysningerne behandles fortroligt og anvendes kun i forbindelse med afholdelse af undervisningsforløbet. Du vil høre nærmere fra os, når vi kan tilbyde plads på et undervisningshold. Grundet stor efterspørgsel, er det meget vigtigt, at I får afmeldt jer forløbet, hvis det ikke skulle være relevant alligevel, hvormed en anden deltager kan få gavn af pladsen. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker mere information om undervisningsrækken, eller er i tvivl om et undervisningsforløb er det rigtige for dig.

Udover de ovenstående undervisningsforløb, tilbyder SIND Rådgivning også samtaler og gruppeforløb for børn og unge der er pårørende til mennesker med psykiske lidelser. Aldersgruppen for disse forløb er 6 - 18 år. Vi arbejder endvidere med skoler i hele regionen med speciel henblik på undervisning til skolebørn fra 5. til 9. klasse. Kontakt os hvis du gerne vil vide mere.

Tilbuddet er for dig, som…

Er pårørende eller berørt af psykisk sygdom i din familie eller omkreds. Tilbuddet bliver afholdt i Aarhus Kommune.

Kontaktinformation

SIND Rådgivning
Børglumvej 5, 1., 8240 Aarhus
Åbningstid: Efter aftale

42508225
undervisning@sindraadgivning.dk

Kontaktperson:
Filip Ingesman Hansen