Teengrupper

Sidst opdateret: 18-03-2022 12:03

Red Barnet Ungdoms Teengrupper er et positivt fællesskab for unge med flygtningebaggrund. Fællesskabet etableres gennem ugentlige sociale aktiviteter i lokalområdet, som de frivillige og unge planlægger i fællesskab. De kan f.eks. besøge den lokale klatrehal, tage på museum, eller hygge med madlavning. Fællesskabet gør det muligt at møde andre ligesindede unge og danne nye venskaber. Derudover arbejder Teengruppen med at styrke de unges “Life Skills”, der skal udvikle deres personlige, sociale og praktiske kompetencer, der kan bidrage til et meningsfuldt ungdomsliv og positiv identitetsudvikling. Dette sker gennem 3 årlige temaworkshops for de unge, der f.eks. kan omhandle temaer som ungdomsliv, foreningsliv og fremtidsdrømme.

Tilbuddet er for dig, som…

...er ung i alderen 12-15 år, og har flygtningebaggrund.

  • gerne vil finde en sjov aktivitet tæt på dig.
  • ikke kender til de aktivitetsmuligheder, der er tæt på dig og i Aarhus.
  • gerne vil møde unge på din egen alder og få nye venner.
  • gerne vil være med i et sjovt, socialt, hyggeligt og trygt fælleskab.
  • har brug for et pusterum hjemmefra.
  • gerne vil lære Aarhus eller dit lokalområde bedre at kende.
  • er klar på at få en masse gode oplevelser, f.eks. komme i biografen, ud og bowle, spille spil, lære at klatre eller noget helt femte.
  • vil blive klogere på dine fremtidsmuligheder, hvad du gerne vil lave? Hvad du drømmer om at arbejde med? Hvordan du finder en uddannelse og alt muligt andet.

Alle unge kan være med uanset hvor I Aarhus du bor. Det er nemt at deltage i en Teengruppe, da gruppen altid mødes ved deres klubhus i Skansens Hus og Have, Strandvejen 38, 8000 Aarhus, og tager på tur derfra eller laver aktiviteter i klubhuset.

Vil du være frivillig her?

Teengrupperne er for dig, som ønsker at gøre en forskel for unge med flygtningebaggrund, og give dem en god introduktion til deres nye lokalområde, samt støtte dem i ungdomslivet.

Som frivillig i en Teengruppe indgår du i et team af unge frivillige, der mødes fast med en gruppe på 8-10 unge i alderen 12-15 år. Sammen laver I gode og sociale aktiviteter, f.eks. besøger den lokale klatrehal, holder picnic i park, fodboldklub eller brætspil, går på museum, laver mad sammen eller spiller brætspil – kun fantasien sætter grænser! Målet er at give de unge en relevant fritidaktivitet, samt styrke deres 'Life Skills' så de er rustet til ungdomslivet. Dette sker gennem særlige aktiviteter, der sætter fokus på de unges personlige, sociale og praktiske kompetencer.

Det er vigtigt, at du som frivillig kan deltage i aktiviteter i Teengruppen to søndage om måneden á to timers varighed, deltage i et månedligt frivilligmøde, samt være aktiv i projektet i min. 6 måneder.

Læs mere om projektet og tilmeld dig her.

Kontaktinformation

Red Barnet Ungdom
Frederiksgade 76A, 1.th, 8000 Aarhus C
Åbningstid: Mandag-fredag kl. 9-15

51359112
laerkenielsen@redbarnetungdom.dk

Kontaktperson:
Lærke Marie Nielsen