Stofindtagelsesrummet

Sidst opdateret: 18-03-2022 11:03

Aarhus Kommune og Kirkens Korshær i Aarhus har i fællesskab etableret et stofindtagelsesrum med tilhørende sundhedsrum på Kalkværksvej 15. Som et alternativ til at indtage stofferne i en baggård eller i en trappeopgang er stofindtagelsesrummet etableret for at sikre, at mennesker med et misbrug kan indtage deres egne stoffer i sundhedsforsvarlige omgivelser.

Sundhedsrummet ligger lige ved siden af stofindtagelsesrummet. Her kan udsatte personer få basal sundhedspleje, som for eksempel behandling af sår, skrammer eller infektioner. Det er også muligt at få en sundhedsfaglig henvisning til yderligere behandling hos egen læge eller, ved alvorligere problemer, til hospitalet. Det vil også være muligt at få kvalificeret hjælp til at komme i behandling for misbrug.

Med henblik på at hjælpe og behandle begge rums brugere er der ansat, blandt andre, en sygeplejerske, en SOSU-assistent og en socialpædagog. Til sammen udgør medarbejderne et tværfagligt team. Aarhus Kommune estimerer, at Stofindtagelsesrummet vil blive brugt af en gruppe på ca. 75 personer. Erfaringer fra tilsvarende stofindtagelsesrum i Odense og København viser, at et stofindtagelsesrum har en positiv effekt i lokalområdet eksempelvis i form af færre efterladte brugte kanyler på gaderne.

Tilbuddet er for dig, som…

  • har et stofmisbrug
  • ønsker at indtage dine egne stoffer i sundhedsforsvarlige omgivelser.

Kontaktinformation

Kirkens Korshær
Kalkværksvej 15, 8000 Aarhus C
Åbningstid: 08.00 - 15.00

41621359
robert.johannes@kirkenskorshaer.dk

Kontaktperson:
Robert Johannes Ulrich