Sommerskole i Gellerup 2021

Sidst opdateret: 18-08-2021 11:08

Projektbeskrivelse 2021 - Sommerskole i Gellerup

I sommerferien 2021 afholdes Sommerskole i Gellerup sommerskole for 15. år i træk. Sommerskolen er for børn fra hele Aarhus og omegn mellem 7 og 12 år. 

Under sommerskolen stifter børnene bekendtskab med tre vidt forskellige lande på tre kontinenter: Colombia, Ghana og Mongoliet. På denne ‘rejse’ vil børnene lære om landene gennem forskellige kreative og fysiske aktiviteter. Gennem leg og læring vil børnene knytte bånd på tværs af skoler, årgange, baggrund og køn. 

På sommerskolen 2021 håber vi på at kunne få instruktører udefra til at undervise børnene i Zumba, parkour og kampsport. I det kreative hjørne vil vi male og tegne ghanesisk kunst, lave colombianske Piñatas og mongolske smykker.

Selve Sommerskolen finansieres udelukkende gennem støtte og donationer fra foreninger, erhvervslivet, fonde og legater. Den afvikles af en frivilliggruppe, der består af cirka 20 mennesker. De fleste er studerende, heriblandt antropologi-, religionsvidenskab-, historie- og lærerstuderende, i alderen 20-30 år. Arrangementet afvikles i samarbejde med multikulturhuset Globus1 i Gellerup.

Sommerskolen henvender sig til børn fra 7 til 12 år, og vi forsøger at samle ca. 50 børn fra Gellerup og andre dele af Aarhus. Børnene deles ind i tre grupper, som alle i løbet af ugen skal gennem workshops, hvor de bliver introduceret til lande fra forskellige kontinenter; Colombia, Ghana og Mongoliet. 

Den sidste dag inviterer vi forældre og søskende til en afsluttende opvisning, så børnene kan vise, hvad de har lavet i løbet af ugen.

Frokost (halal) serveres gratis gennem hele ugen.

Tilmelding sker per mail til sommerskoleigellerup@gmail.com
- Skriv navn og alder på barn, samt kontaktinfo til forældre, det inkluderer telefonnr. og email. 
 
Vi melder tilbage med en bekræftelse på tilmelding.
Vi glæder os!

Tilbuddet er for dig, som…

Sommerskolen er for børn fra hele Aarhus og omegn mellem 7 og 12 år. 

 

Vil du være frivillig her?

Har du lyst til at bruge en uge i sommerferien sammen med en flok dejlige og energiske børn, og vil du gerne være med til at udvikle børnenes forståelse for andre kulturer?
Så bør du melde dig som frivillig på Mellemfolkeligt Samvirkes sommerskole. Arrangementet afvikles i samarbejde med multikulturhuset Globus1 i Gellerup.
Sommerskolen afvikles i uge 30 fra den 26. juli til den 30. Juli 2021. Omkring 50 børn mellem 7 til 12 år skal opleve, hvad det vil sige at være barn i andre dele af verden gennem sjove og kreative aktiviteter.
Deltagelse kræver ikke pædagogisk baggrund eller speciel kulturel indsigt – bare du har lyst til at have en sjov uge sammen med børn og andre frivillige.
Hvis du deltager som frivillig på sommerskolen får du et bevis for din indsats til dit CV. Beviset udarbejdes af sommerskolens formand og underskrives af formanden samt af Mellemfolkeligt Samvirkes hovedkontor.
Du skal som frivillig kunne deltage i selve ugen. Der vil i løbet af sommeskoleugen desuden blive planlagt arrangementer for de frivillige, og der vil om fredagen blive afholdt et afslutningsarrangement, der alle er frivillige 🙂
Der vil blive indhentet børneattest på alle frivillige.
For yderligere oplysninger og tilmelding kontakt: sommerskoleigellerup@gmail.com
OM UGEN:
I løbet af ugen kommer du til at mødes med en masse søde og sjove børn. Arbejdet med dem vil udfordre dig kreativt, pædagogisk og organisatorisk. I år besøger børnene, gennem leg og læring, landene Mongoliet, Columbia og Ghana. Der er planlagt en sjov og oplevelsesrig uge, hvor børnene, udover at møde hinandens ligheder og forskelle, skal opnå en forståelse for forskellige kulturer.

Kontaktinformation

Sommerskole i Gellerup - Mellemfolkeligt Samvirke
Frederiks Allé 149, 1th, 8000 Aarhus
Åbningstid: Uge 30: d.26-30 Juli. kl. 09-15

26826695
freja_mw@hotmail.com

Kontaktperson:
Freja Møller Wickert