Småbørnsaktiviteter for ukrainske flygtninge 0-3 år (søskende er også velkomne)

Sidst opdateret: 05-07-2022 10:07
Via trygge, sjove og inkluderende rammer vil vi skabe et godt udgangspunkt for at øge trivsel, læring og udvikling for småbørn, hvis forældre er flygtet sammen med dem fra krigen i Ukraine.

Småbørnsaktiviteten henvender sig til familier med børn i alderen 0-3 år, deres forældre og eventuelle søskende. Aktiviteterne bygges op med mulighed for at forældre har plads til at fokusere på det lille barn, mens søskende engageres i andre aktiviteter.

 • Den differentierede aktivitet kan bestå af aktiviteter målrettet forældre og barn i alderen 0-3 år med fokus på forældrekompetence, relationsopbygning og både nonverbal og verbal leg.
 • Aktiviteter for de større børn har fokus på barnets deltagelsesperspektiv, samt nærvær fra en signifikant voksen med overskud, tid og plads til ros og anerkendelse.

Tilbuddet er for dig, som…

 • er flygtet fra krigen i Ukraine og som har børn i alderen 0-3 år.

Vil du være frivillig her?

Red Barnet Aarhus starter en "småbørnsgruppe" op for forældre (typisk mødre), der er flygtet fra krigen i Ukraine, og som har børn i alderen 0-3 år. Kontakt os nu hvis du vil være med - også selv om du først er klar efter sommerferien.

Fokus i småbørnsgruppen er at skabe gode og lærerige aktiviteter, der styrker relationen mellem forældre og de små børn. Vi ved, at de små børn ofte er en overset gruppe, når man som familie er på flugt, da de "bare følger med den voksne". Relationen til forældrene er skrøbelig og hvis den bliver for belastet, kan det følge barnet mange år frem i tiden.

Men den gode nyhed er, at barnet og relationen kan hele. Og det kan du som frivillig være med til at hjælpe på vej ved at skabe trygge rammer for positivt samvær.

Ældre søskende er selvfølgelig også velkomne, når gruppen mødes. Dem laver vi særlige aktiviteter for også - f.eks. spil, udelege, kreativitet mm.

Gruppen kommer til at lave aktiviteter tirsdage kl. 16.30 - 18.30 i Citykirkens lokaler på Viborgvej 173. Opstart bliver d. 21. juni.

Som frivillig:
Er du med til at planlægge og lave gode rammer for småbørnsgruppen. Gennem vejledning til forældrene er du med til at styrke relationen mellem forældre og barn. Du bidrager til barnets positive udvikling i en svær tid med støtte, energi og gode oplevelser.

Om dig
Du har måske...

 • erfaring med at lave aktiviteter for børn og familier, fx som frivillige i den lokale sportsklub
 • en kreativ hjerne der får masser af ideer og ser muligheder frem for begrænsninger.
 • en børnefaglig baggrund som f.eks. pædagog eller lærer - eller er i gang med et relevant studie.

Men også helt andre kompetencer kan være relevante. Det vigtigste er, at du har lyst til at arbejde med småbørn, deres forældre og eventuelle søskende.

Vi tilbyder...

 • et spændende frivilligjob i Danmarks største børnerettighedsorganisation
 • at blive en del af et stærkt frivilligt fællesskab i Red Barnet Aarhus
 • en mulighed for at gøre en mærkbar forskel for de nye borgere i Aarhus
 • kurser, uddannelse og sparring
 • erfaring med arbejdet med børn og familier i udsatte positioner

 

Vi ser frem til at høre fra dig og vender hurtigt tilbage.

Bliv frivillig i Red Barnet og gør en forskel for udsatte børn

Kontaktinformation

Red Barnet
Citykirken Viborgvej 173 (Indgang C), 8210 Århus
Åbningstid: Tirsdag kl. 16.30-18.30 (Sommerferie fra d. 12. juli- 2. august 2022)

51963476
lfs@redbarnet.dk

Kontaktperson:
Line Friborg Sanggaard