Skyggebørn

Sidst opdateret: 18-08-2021 01:08

”Jeg er sådan et skyggebarn” siger Lise på 13 år. Hendes lillebror var syg af knoglekræft, og familiens fokus var rettet mod lillebror og Lise blev glemt.

Der er desværre mange børn, der lever i de voksnes blinde vinkel, og er alene med deres sorg. Det kan være sorgen over at have mistet en person, som man havde en nær relation til, eller sorgen over at have en pårørende, som er kronisk eller livstruende syg. Hos SKYGGEBØRN skelner vi ikke mellem, om den syge eller afdøde er din mor, din papfar, din lillebror eller din mormor. Vi ønsker at hjælpe de børn og unge, der har et behov. Der er desuden ingen begrænsning på, hvor længe man kan gå i vores grupper.

Vi driver på nuværende tidspunkt 18 samtalegrupper i hhv. Aalborg, København og Aarhus, og vi opretter løbende nye grupper. Målet med grupperne er at hjælpe børnene med at sætte ord på deres oplevelser, tanker og følelser, samtidig med at de møder andre i samme situation som dem selv. Efter knapt 30 års erfaring med børn i sorg, er vores erfaring, at samtalegrupperne er en uvurderlig støtte for børnene.

Grupperne henvender sig til børn og unge i alderen 4-28 år, og foregår hver 14. dag.

Vi tilbyder i visse tilfælde også individuelle samtaler, hvis der er behov for dette, men oftest med henblik på at starte op i gruppe efterfølgende, eller hvis der er et særligt behov.

Alle tilbud til børnene og deres forældre er gratis.

BARN I SORGGRUPPE FORTÆLLER

“Det var virkelig en stor hjælp at møde andre børn og unge, som kæmpede med de samme følelser som mig selv. Her behøvede jeg ikke sige så meget for at blive forstået, og uanset hvor barsk eller rørende nogle ting var, blev de altid rummet af både Jes Dige og de andre i gruppen, som jo havde oplevet noget nær det samme”.

Sådan beskriver Janne Nielsen tiden i en af vores samtalegrupper, hvor hun fik hjælp i forbindelse med sin fars sygdom og død.

PLADS TIL ALLE

Vi opretter løbende nye grupper, og har generelt en bred definition af “sorg” – det vil sige, at vi stræber efter at hjælpe de børn og unge, der har et behov, og vi går mindre op i, hvilken årsag deres sorg har.

Udover at en samtalegruppe tilbyder en unik mulighed for at få sat ord på sin sorg og blive rummet og forstået af fællesskabet, så går vi også op i at have det hyggeligt sammen. Derfor starter vi altid ud med fællesspisning i teenage- og ungegrupperne.

Det koster ikke noget at være med, og vi sætter ikke tid på, hvor længe barnet må gå i gruppen.

Tilbuddet er for dig, som…

er 4-28 år og oplever sorgen over at have mistet en person, som man havde en nær relation til, eller sorgen over at have en pårørende, som er kronisk eller livstruende syg.

Vil du være frivillig her?

I SKYGGEBØRN er vi dybt afhængige af frivillige. Der er tilknyttet over 50 frivillige på landsplan, hvoraf størstedelen af dem er gruppeledere i vores sorggrupper.

Kontaktinformation

Skyggebørn
Hedeager 2, 8200 Århus

61675289
aarhus@skyggeboern.dk

Kontaktperson:
Dorte Knudsen