Skyggebørn (Sorggruppe for 4-9-årige)

Sidst opdateret: 05-01-2023 09:01

Sorggrupper for de mindste

Når små børn mister en forælder, har de brug for at få et sprog for sorgen. Både så de kan fortælle andre om den, men også så de kan skabe deres egen historie og finde deres plads i verden.

Vores voksne gruppeledere er meget opmærksomme på, at de har med yngre børn at gøre. Det er børnene der bestemmer, hvad vi skal tale om. Der er ingen faste temaer, i stedet taler vi om det, der fylder for børnene – uanset om det er sorgen eller andre ting, der er vigtige i børnenes liv her og nu. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at gruppelederne går med på de små børns – ikke altid organiserede – tankestrøm, og er bevidste om at være konkret og tydelig i sit sprogbrug. Vi er også meget opmærksomme på, at de små børn har en anden fysisk uro end de ældre børn. Det er helt okay, det er der plads til i sorggruppen. Børnene kan nogle gange få lidt ro ved at blive nusset på ryggen eller lignende.

Vores børnegruppe for små børn, der har mistet en forælder, eller på anden måde har haft død og sygdom tæt inde på livet mødes halvanden time hver anden uge.

Børnene får en let servering bestående af frugt eller kiks.

Sorg opleves og udtrykkes meget forskelligt. Der er fx forskel på, hvordan en 4 og en 9-årig udtrykker og beskriver sorg. Alligevel er det vores erfaring, at alderssammensætningen i grupperne for de yngste, fungerer godt. De små spejler sig i de ældstes fortællinger, og lærer at sætte ord på deres egen historie, mens de ældste, der har været med i en gruppe over længere tid, genkender deres egne oplevelser og udvikling hos de små.

Sorggruppen i Aarhus

Du kan tilmelde dig sorggruppen her

Hvis du er i tvivl, om en samtalegruppe vil være det rigtige for dit barn er du altid mere end velkommen til at kontakte os.

Tilbuddet er for dig, som…

  • har et barn som er mellem 3-9 år og som har mistet én som står det nært.

Vil du være frivillig her?

Leder du efter et frivilligt arbejde med børn og unge?

Skyggebørn er en frivillig forening, der hjælper sorgramte børn og unge. Hver anden uge mødes omtrent 250 børn og unge i en af vores sorggrupper. Det kan kun lade sig gøre med hjælp fra de mange frivillige, der faciliterer grupperne. I øjeblikket er der tilknyttet over 50 frivillige på landsplan, hvoraf de fleste er gruppeledere i sorggrupperne – men vi har løbende brug for nye frivillige i både Aalborg, Aarhus, Esbjerg og København.

Vi bruger primært frivillige i vores sorggrupper, der enten har en børnefaglig uddannelse, er studerende på en relevant uddannelse, som fx psykologi eller pædagogik, eller selv har haft sorg tæt inde på livet. Det er dog ikke et krav, at man skal have erfaring inden for sorgområdet, hvis bare du tør gå ind i sorgen med børnene.

Du kommer på sorgkursus, inden du bliver gruppeleder, så du kender vores metode. I hver af grupperne er der 3 gruppeledere, så du ikke står alene med ansvaret for en gruppe. Hvis du gerne vil tilbyde Skyggebørn din hjælp på anden vis, hører vi også meget gerne fra dig.

Vi tager nye frivillige ind i takt med at vi åbner nye grupper og afdelinger, så du er  velkommen til at kontakte os, hvis du er interesseret i et meningsfyldt frivilligt arbejde med børn og unge. Skriv til os, så gemmer vi din henvendelse i vores frivilligkartotek.

Kontaktinformation

Skyggebørn
Nørregade 45, 8000 Aarhus
Åbningstid: Tirsdag i ulige uger fra 15-16:30

61675289
aarhus@skyggeboern.dk

Kontaktperson:
Dorte Knudsen