Skyggebørn (Sorggruppe for 18-28-årige)

Sidst opdateret: 05-01-2023 09:01

Vi taler knuder væk og gør børn og unge trygge i sorgen

Skyggebørn er sorggrupper for børn og unge, som har mistet én der står dem nær –fx mor eller far. Sorggrupperne er også for unge, der har kronisk eller livstruende sygdom tæt inde på livet. Der er ingen udløbsdato på ubearbejdet sorg – tankerne kan være de samme, uanset hvor lang tid der går. Derfor er alle sorgramte unge velkomne. Vi driver gratis sorggrupper hvor vi taler om følelser, oplevelser og hverdag. Vi griner og vi græder sammen med børnene.

Sorggrupper for unge voksne

Det er svært at miste sin mor eller far som ung, ligesom det er svært at få sygdom og død tæt ind på livet i så tidlig en alder. Men samtale er faktisk det stærkeste våben i at bearbejde og forstå sorgen. Sorg skal ikke ties væk. I sorggrupperne for unge mødes vi og hjælper hinanden med at leve med sorgen. Uanset om årsagen til din sorg er at du har oplevet sygdom eller død tæt på, eller om du selv har været syg. Der er heller ingen regler for, hvor "ny" din sorg skal være. Ofte blusser sorgen op igen, når du fx selv bliver forælder, bliver gift eller på andre vigtige begivenheder og mærkedage i dit liv. Ved hjælp af samtale flytter vi sorgen ud af skyggen. Det vil sige: Vi siger alt det højt, du lige nu går og tumler med alene. Sorg er et livsvilkår, du kan lære at leve med, også selvom det føles som en umulig tanke. Vores erfaring er, at vejen til at løsne knuder sker allerbedst igennem ærlige samtaler om sygdom, død og sorg – og gennem både grin og tårer.

I sorggruppen for de 18-28-årige er deltagerne voksne.
Det betyder, at vi kan hjælpe hinanden. Vi giver hinanden gode råd og deler ud af vores følelser, hvis andre i gruppen har behov for det. Vi har ingen temaer for møderne, samtalen er styret af deltagerne, og vi oplever ofte, at vores unge i ungegrupperne allerede har tænkt over, hvad de gerne vil tale om, før de kommer. Ungegruppen faciliteres af voksne gruppeledere på samme måde som Skyggebørns øvrige grupper med åbenhed og nysgerrige spørgsmål, der hjælper dig til at sætte ord på din sorg.
Det er gratis og du kan tilmelde dig sorggruppen her

Tilbuddet er for dig, som…

  • Er mellem 18-28 år og har mistet én som står dig nær eller har alvorlig kronisk sygdom tæt inde på livet.

Vil du være frivillig her?

Leder du efter et frivilligt arbejde med børn og unge?

Skyggebørn er en frivillig forening, der hjælper sorgramte børn og unge. Hver anden uge mødes omtrent 250 børn og unge i en af vores sorggrupper. Det kan kun lade sig gøre med hjælp fra de mange frivillige, der faciliterer grupperne. I øjeblikket er der tilknyttet over 50 frivillige på landsplan, hvoraf de fleste er gruppeledere i sorggrupperne – men vi har løbende brug for nye frivillige i både Aalborg, Aarhus Esbjerg og København.

Vi bruger primært frivillige i vores sorggrupper, der enten har en børnefaglig uddannelse, er studerende på en relevant uddannelse, som fx psykologi eller pædagogik, eller selv har haft sorg tæt inde på livet. Det er dog ikke et krav, at man skal have erfaring inden for sorgområdet, hvis bare du tør gå ind i sorgen med børnene.

Du kommer på sorgkursus, inden du bliver gruppeleder, så du kender vores metode. I hver af grupperne er der 3 gruppeledere, så du ikke står alene med ansvaret for en gruppe. Hvis du gerne vil tilbyde Skyggebørn din hjælp på anden vis, hører vi også meget gerne fra dig.

Vi tager nye frivillige ind i takt med at vi åbner nye grupper og afdelinger, så du er  velkommen til at kontakte os, hvis du er interesseret i et meningsfyldt frivilligt arbejde med børn og unge. Skriv til os, så gemmer vi din henvendelse i vores frivilligkartotek.

Hvis du har spørgsmål angående frivilligt arbejde i Aarhus, er du meget velkommen til at kontakte os på: aarhus@skyggeboern.dk.

Vi forlanger børneattest på alle personer i Skyggebørn – både de ansatte, de frivillige, bestyrelsen og alle andre, der er involveret i foreningens arbejde.

Kontaktinformation

Skyggebørn
Nørregade 45, 8000 Aarhus
Åbningstid: Tirsdag i lige uger kl. 17.00-20.30

61675289
aarhus@skyggeboern.dk

Kontaktperson:
Dorte Knudsen