Reden Aarhus - anonymt værested og rådgivningstilbud

Sidst opdateret: 15-02-2022 12:02

Reden Aarhus er et anonymt værested og rådgivningstilbud for kvinder. Redens brugere er kvinder, som kan have erfaring med salg/bytte af sex (prostitution), misbrug eller hjemløshed. Reden fungerer for mange som et hvilested fra en kaotisk, belastende eller på anden måde hård hverdag. Andre benytter sig af redens rådgivningstilbud. Og for andre er det et socialt samlingspunkt eller et aktivitetstilbud, hvor man kan dyrke motions- og sportsfælleskaber via LVS eller deltage i husets egne aktivitetstilbud såsom yoga, indgå i sociale netværk, være kreative, tage på ture eller deltage i husets aktiviteter mv. Reden er et skadesreducerende værested. Derfor udleverer vi gratis værktøj, kondomer & glidecreme og det betyder også at man altid kan få et måltid mad og et bad, hvis der er behov for det.

I Reden er der plads til forskellighed og fokus på samvær og omsorg. Vores tilgang som værested og i arbejdet med kvinderne tager afsæt i De Små Skridts Metode. Vi arbejder altid ud fra et princip om anerkendelse og kvindernes egne ønsker.

Hvis du har brug for at høre nærmere om Reden Aarhus eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os telefonisk. Du kan også booke en tid til at se huset udenfor åbningstid, hvis du ikke er helt sikker på om det er et sted for dig.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kigge forbi i vores åbningstid. Reden holder åbent alle ugens dage fra kl. 12.00 til 22:00.

For at benytte sig af tilbuddet skal man være over 18 år og kvinde.

Tilbuddet er for dig, som…

Er kvinde over 18 år og er havnet i en svær livssituation og har brug for et hvilested eller råd og vejledning til at skabe en forandring

Vil du være frivillig her?

Bliv frivillig i Reden Aarhus

For Reden Aarhus betyder den frivillige arbejdskraft, at hverdagen kan fungere flydende, og at der oftere er en personale til rådighed for den enkelte bruger.

For at forsøge at skabe noget stabilitet for kvinder i en ofte ellers kaotisk livssituation, er det vigtigt, at man som frivillig kan komme fast i huset. Derfor skal du som frivillig kunne komme fast i huset 4 timer hver eller hver anden uge.

Som frivillig hos Reden er det ofte praktiske opgaver, man skal løse. Man kan forvente et godt kollegialt fællesskab blandt de mange faste medarbejdere og vikarer. Reden Aarhus vægter god kommunikation blandt husets medarbejdere højt, særligt fordi der arbejdes med en udsat brugergruppe.

Projekter hos Reden Aarhus

For alle projekter gælder det, at du som frivillig kommer til at indgå i huset sammen med brugere og personalet, og med tiden vil du få et godt indblik i Redens arbejde og brugernes livssituationer.

Sundhedsrådgivningen: Bemandes af frivillige læger/sygeplejestuderende, som en til to gange om ugen konsultere, undersøger og rådgiver brugerne omkring sundhedsmæssige problemstillinger. Sundhedsklinikken er åben tirsdag kl.17-20.

Madlavning:  frivillige hjælper til med aftensmaden i løbet af ugen. Der er på forhånd lavet madplan og købt ind, og som frivillig står du for tilberedning, servering og oprydning. Der må gerne komme brugere med i køkkenet, hvis det passer med den frivillige. Ved at du som frivillig hjælper med aftensmaden, frigiver det personalets tid til brugerne og dermed mere tid til det vigtige pædagogiske arbejde.

Krea: Her er der mulighed for at få ro og fordybe sig i kreative projekter. En medarbejder på Reden er med i krea, og som frivillig er du med til at sætte rammerne og støtte brugerne i deres ønsker om kreativ udfoldelse.

Kontaktinformation

Reden Aarhus
Sjællandsgade, 8000 Aarhus
Åbningstid: Alle ugens dage mellem kl.12:00-22:00

86189644
as@reden.dk

Kontaktperson:
Anders Sørensen