Primus Motor - mentorordning for løsladte

Sidst opdateret: 11-06-2021 01:06

Primus Motor er en mentorordning for løsladte, som skal sikre en god overgang fra fængsel til frihed. I Danmark bliver der hvert år løsladt mere end 8000 personer, og målinger viser at hver tredje begår ny kriminalitet efter løsladelse. Dette skyldes ofte, at den løsladte har dårlig eller ingen tilknytning til arbejdsmarkedet, ringe økonomi, usikre boligforhold, sundhedsproblemer samt et begrænset socialt netværk.

En frivillig mentor kan være med til at øge livskvaliteten og dermed styrke personens chancer for en kriminalitetsfri tilværelse. Mange løsladte har svært ved at få hul på et liv i frihed, med alt hvad det indebærer af bolig, forsørgelse, job, etablering af et berigende fritidsliv og dagligdags gøremål. En mentor kan hjælpe med at navigere den nye dagligdag og derigennem mindske det kaos, det kan være at vende tilbage til et liv udenfor murerne.

Tilbuddet er for dig, som…

Er indsat i et af landets fængsler, og bliver løsladt til Aarhus. Et forløb starter typisk 3-6 måneder inden løsladelse, så I kan lære hinanden at kende og forventningsafstemme inden løsladelse.

Vil du være frivillig her?

Som mentor er det vigtigt, at du besidder en god portion livserfaring og menneskeligt overskud. Vi ser gerne, at du:

  • Bor i eller omkring Aarhus
  • Er 25 år eller derover
  • Har tre til fem timer om ugen, hvor du gerne vil gøre en forskel
  • Vil indgå i et mentornetværk og modtage supervision

Det er en fordel, hvis du har et veludviklet netværk, kendskab til de offentlige systemer, har ben i næsen og er god til menneskelige relationer.

Endelig er det vigtigt at du er afklaret med at opgaven som mentor ikke kun drejer sig om at være frivillig i tre måneder, men at forløbet kan vare op til 1,5 år.

For at blive mentor skal du godkendes af kriminalforsorgen og kunne fremvise en ren børneattest. Som mentor er du anonym og du får udleveret en telefon af Røde Kors.

Vi klæder dig på med kurser og sparring, og du bliver en del af Røde Kors´ landsdækkende fællesskab af frivillige.

Kontaktinformation

Røde Kors Aarhus
Nørre Allé 32, 8000 Aarhus C
Åbningstid: 09:00-15:00

86122460
primusmotor.aarhus@rodekors.dk