Netværksfamilier

Sidst opdateret: 04-06-2021 08:06

Netværksfamilier/-personer er 1:1 støtte til flygtningefamilier/ -personer. Hjælpen kan være at mødes for at tale dansk og/eller hjælp til praktiske ting i hjemmet og en introduktion til byen, fx hvor køber man ind, eller hvordan bruger man nemID.

Som netværksfamilie/flygtningeven indgår du i den nære relation med en familie eller en enkeltperson. En netværksfamilie kan fungere som både en praktisk og en social støtte i hverdagen. Man støtter med godt selskab og hjælper med at åbne dørene til det omliggende samfund. Man kan fx drikke kaffe, gå en tur, se en film eller spise sammen, men man kan også være en hjælp fx i forhold til sprogtræning, til at forstå breve fra kommunen, til fritidsaktiviteter o.l. Hvad relationen tager udgangspunkt i, afhænger af den enkeltes ønsker og behov, og afstemmes med de forventninger, ønsker og muligheder du som frivillig har. Ofte bliver det en god blanding af lavpraktisk hjælp og hyggeligt social samvær :-)

Tilbuddet er for dig, som…

... har brug for støtte i hverdagen.

... er indvandrer / flygtning.

Vil du være frivillig her?

Hvis du ønsker at være frivillig, kan du enten kontakte mail@dfhaarhus.dk eller netvaerk.aarhus@gmail.com. Du kan også melde dig som frivillig via DRC's hjemmeside.

Kontaktinformation

DRC Dansk Flygtningehjælp
Ingerslevs Boulevard 3, 8000 Aarhus C
Åbningstid: Skriv til mailadresse for en aftale

60268111
netvaerk.aarhus@gmail.com