Netværksfamilier - Venner Viser Vej - Нетворкінг між сім’ями – друзі показують шлях

Sidst opdateret: 20-04-2022 09:04

Netværksfamilier/-personer er 1:1 støtte til flygtningefamilier/-personer. Hjælpen kan være at mødes for at tale dansk og/eller hjælp til praktiske ting i hjemmet, en introduktion til byen, fx hvor køber man ind eller hjælp til hvordan man bruger NemID.

Tilbuddet er for dig, som…

...har brug for støtte i hverdagen.
...er indvandrer/flygtning.

Vil du være frivillig her?

Som netværksfamilie indgår du i den nære relation med en familie eller enkeltperson. En netværksfamilie kan fungere som både en praktisk og en social støtte i hverdagen. Man støtter med godt selskab og hjælper med at åbne dørene til det omliggende samfund. Man kan fx drikke kaffe, gå en tur, se en film eller spise sammen. Man kan også være en hjælp fx i forhold til sprogtræning, til at forstå breve fra kommunen, til fritidsaktiviteter o.l.

Hvad relationen tager udgangspunkt i, afhænger af den enkeltes ønsker og behov, og afstemmes med de forventninger, ønsker og muligheder du som frivillig har. Ofte bliver det en god blanding af lavpraktisk hjælp og hyggeligt social samvær.

Hvis du ønsker at være frivillig, kan du kontakte netvaerk.aarhus@drc.ngo eller melde dig som frivillig her.

Netværksfamilier indgår som en del af projektet Venner Viser Vej, der er et samarbejde mellem DRC Dansk Flygtningehjælp og Røde Kors.

Kontaktinformation

DRC Dansk Flygtningehjælp og Røde Kors
Olof Palmes Allé 35, 8200 Aarhus N
Åbningstid: Skriv til mailadresse for en aftale

60268126
netvaerk.aarhus@drc.ngo