Muhabet Aarhus

Sidst opdateret: 17-03-2022 10:03

Muhabet Aarhus er et multikulturelt værested med særligt fokus på gruppen af psykisk syge og sårbare kvinder og mænd med anden etnisk baggrund end dansk, hvoraf en stor del er traumatiserede, som følge af krigs– og flugtoplevelser.

Vi har i gennemsnit besøg af 30 gæster om dagen. Muhabet er et tilbud om fællesskab og åbningstiden er med til at sikre kontinuitet og struktur, på en for mange udflydende hverdag, ofte med dårlig nattesøvn, manglende overskud til at opsøge andre mennesker eller klare de mest basale huslige gøremål. Mange bruger Muhabet som en daglig base, og som en hjælp til at komme ud af lejligheden, og ikke mindst en mulighed for at mødes med andre ligesindede. Der bliver tilberedt og spist et fælles måltid, der bliver spillet spil, tegnet, malet, strikket og meget mere. Men vigtigst af alt så kan man komme som om man er, og der er tid plads til en - både på de gode og de dårlige dage.

Vi søger så vidt muligt for at rumme alle, som har brug for os og som har mod på det kærlige samvær, som Muhabet står for. Tilbuddet er gratis, anonymt og uden visitering eller henvisning. Gæster, frivillige og ansatte bidrager alle til at skabe et anerkendende og rart samvær med plads til alle – og de praktiske opgaver udfører vi i fællesskab og med udgangspunkt i inddragelse af alle. Muhabet Aarhus er centralt placeret i Aarhus by med gode busforbindelser til hele Aarhus og omegn.

Tilbuddet er for dig, som…

...har brug for et sted i trygge og vante omgivelser, med muligt for at indgå i en social sammenhæng med andre gæster, hvis baggrund ligner ens egen.

...er kvinde eller mand med anden etnisk baggrund end dansk, som lider af psykisk sygdom/sårbarhed.

 

Vil du være frivillig her?

”Muhabet” betyder ”kærligt samvær”. I Muhabet er respekt for fællesskab og forskellighed uomgængelige værdier og både gæster, ansatte og frivillige bidrager med det de er gode til.

I Muhabet er de frivillige en stor, og vigtig, del af stedet for både de ansatte - og stedets gæster. Vi søger frivillige, der har lyst til at være med til at varetage værtsfunktionen i Muhabet. Arbejdet indebærer først og fremmest støttende samvær med stedets gæster gennem samtale og hygge. For eksempel ved brætspil eller kreative projekter med gæsterne. Opgaverne er primært i samværet med gæsterne, men derudover hjælper vi hinanden med at løse forskellige praktiske opgaver ud fra evner og interesser, fx som sproglig formidler eller hjælpe i køkkenet til det daglige fællesmåltid.

Praktiserer du et ekstra sprog som farsi, somalisk, kurdisk, tyrkisk eller arabisk er det derfor en bonus, men er ikke et krav for at være frivillig i Muhabet.

Det frivillige arbejde drejer sig om tidspunktet 12-16, hvor Muhabet dagligt har åbent (på nær onsdag). Som frivillig kan man have en fast dag om ugen fra 11.30 – 16.30.

Vi ser gerne at frivillige i Muhabet er modne, over 23 år og psykisk robuste.

Det får du ud af at være frivillig i Muhabet:

  • Erfaring i at arbejde i et multikulturelt miljø og med mennesker der er psykisk sårbare
  • Være en del af et unikt fællesskab for en udsat gruppe i Aarhus
  • Erfaring med arbejdet inden for flygtninge- og integrationsområdet
  • Mulighed for at bruge dine sproglige kompetencer i en tryg kontekst

Kontaktinformation

Muhabet Aarhus
Skolebakken 11, kld. tv, 8000 Aarhus C
Åbningstid: Mandag, onsdag og fredag mellem kl. 12-16

86181812
info@muhabet-aarhus.dk

Kontaktperson:
Daglig leder, Mette Jensby Mortensen