Midlertidig forældremyndighedsindehaver

Sidst opdateret: 03-06-2021 03:06

Røde Kors Aarhus arbejder på at hjælpe de børn, der står alene i et fremmed land. De unge flygtninge får tilknyttet en frivillig, midlertidig forældremyndighedsindehaver (MFI), der hjælper dem med at forstå deres rettighederudvide deres netværk og lykkes med deres liv i Danmark. 

Forældremyndighedsindehaveren er jævnligt sammen med den unge for at give omsorg og vejledning og for sammen med den unge at lægge en plan for fremtiden og støtte den unge i at opnå sine mål. Den frivillige bliver klædt godt på til opgaven af Røde Kors Aarhus og vil løbende have mulighed for at sparre med os. 

De unge er typisk anbragt på et bosted med uddannet pædagogisk personale. Formelt slutter hvervet som MFI når den unge er fyldt 18 år og dermed myndig, men mange fortsætter relationen efterfølgende.

Tilbuddet er for dig, som…

Er kommet til Danmark uden dine forældre. Det er til unge op til 18 år

Vil du være frivillig her?

Som frivillig forældremyndighedsindehaver vil dine opgaver blandt andet være møder med kommunen, hvor du agerer som støtte for den unge. Derudover vil der også være møder med uddannelsesinstitutioner og eventuelle bosteder. Det er vigtigt at man har tid til at varetage opgaven og holde sine aftaler med barnet. Når man som ledsager er sammen med barnet, skal man anerkende, lytte og ikke mindst være i stand til at vise omsorg.

  • Du er min. 30 år
  • Du har lyst til at give af din tid og dit overskud
  • Du bruger tid på at være en social støtte for barnet
  • Du er tålmodig
  • Du er indforstået med det ansvar, der følger som ledsager

Kontaktinformation

Røde Kors Aarhus
, 8000

22419013
aarhus.mfi@rodekors.dk

Kontaktperson:
Verena Krammer-Hasler