Mestringsforløb for borgere med demens. Fysisk- og kognitivtræning.

Sidst opdateret: 01-07-2022 12:07
Hos Demenshjørnet tilbyder vi træning til dig, der er under udredning for demens eller har en demensdiagnose og er i tidlig fase.

Efter en afklarende samtale kan du få tilbudt træning, der styrker kroppen, hjernen og dermed dig selv i en hverdag med demens.
Mestringsforløbet har fokus på både fysisk- og kognitivtræning.

Fysisk træning:  
  • I den fysiske træning arbejder vi primært med konditionstræning og laver øvelser, der kombinerer styrke, koordination og balance.
  • Fysisk træning har vist at have en positiv effekt, når man har demens i tidligt stadie bl.a. ved at forsinke symptomer på demens og ved at styrke dig til at opretholde en aktiv hverdag
Kognitiv træning: 
  • I den kognitive træning har vi fokus på at vedligeholde og styrke de funktioner, som din sygdom udfordrer. Forløb med hjernetræning kan styrke dig, så du bedre kan klare hverdagens udfordringer

I træningen møder du andre i samme situation som dig. I pauserne er der mulighed for at tale med andre over en kop kaffe. Der er altid plads til både en alvorlig snak og til at grine lidt af det hele.

Vi bruger bl.a. forskellige teknologiske løsninger til at træne strategier, koncentration og overblik, og vi taler om, hvordan sygdommen påvirker dig.

Praktisk information:

Vi har holdtræning 3 gange om ugen, og vi arbejder både med fysisk og kognitiv træning.

 

 

Tilbuddet er for dig, som…

  • har demens i en tidlig fase og er under udredning.
  • ønsker at deltage i et mestringsforløb med fokus på både fysisk- og kogntivtræning.

Kontaktinformation

DemensHjørnet
Kannikegade 18 , 8000 Aarhus C
Åbningstid: Holdtræning 3 gange om ugen

87131937
demenshjoernet@mso.aarhus.dk