Måltid, Fritid, Fremtid - hjælp til at springe ud i et fritidsjob

Sidst opdateret: 02-07-2021 11:07

Et fritidsjob er en god start på det fremtidige arbejdsliv, men for nogle unge kan der være brug for en ekstra hjælpende hånd til at springe ud i et fritidsjob. Det er de unge, som Red Barnet og Meyers Madhus henvender sig til i en ny fritidsjobindsats, ’Måltid, Fritid, Fremtid’. Formålet med projektet er at tilbyde 15-17-årige, der af forskellige årsager har svært ved at komme i gang med fritidsjob, en helhedsorienteret indsats, der støtter dem på vejen ind på arbejdsmarkedet.

 

Unge får køkkenerfaring og mentorstøtte

De unge i projektet får gennem fire uger virkelighedsnær undervisning i køkkenet og afslutter med at være værter for en restaurantaften, inden de skal gennem fire ugers fritidsjobtræning i lokale virksomheder inden for restaurations- og madbranchen. I løbet af de otte uger lærer de at indgå i et arbejdsfællesskab og tilegner sig madfaglig viden og færdigheder. Herefter modtager de et diplom for deres deltagelse i projektet, som kan bruges til at søge fritidsjob med efterfølgende. Gennem hele forløbet på seks måneder har de unge en frivillig mentor fra Red Barnet tilknyttet, som støtter dem undervejs og står klar til at hjælpe med jobsøgningen.

 

Projektet løber fra marts 2020 til december 2022, og er blevet til i et samarbejde mellem Red Barnet, Meyers Madhus, Aarhus Kommune og Odense Kommune. Måltid, Fritid, Fremtid er støttet af den A. P. Møllerske Støttefond.

Tilbuddet er for dig, som…

er mellem 15-17 år og gerne vil prøve kræfter med et fritidsjob men af forskellige årsager har svært ved at komme i gang.

Vil du være frivillig her?

De unge får tilknyttet frivillige mentorer gennem hele forløbet. Som mentor er din opgave at støtte og motivere den unge og stå klar til at hjælpe med jobsøgningen på vejen mod et fritidsjob. Hvis det lyder som noget for dig, så hører vi gerne fra dig.

Kontaktinformation

Red Barnet Aarhus
, 8000 Aarhus C


maaltidfritidfremtid@redbarnet.dk