Løvehjerterne: Sorggruppe for 12 til 18-årig

Sidst opdateret: 16-08-2022 11:08

Vores erfaring er, at sorgen rammer forskelligt og har forskellige forløb. Derfor er Løvehjerternes tilbud for alle børn og unge, der enten har et alvorligt sygt familiemedlem, eller som har mistet et nært familiemedlem.

Vi skelner ikke imellem sygdom og/eller dødsårsag, og hos os kan barnet komme, så snart behovet opstår. Det vigtigste for os er, at barnet eller den unge har lyst og føler sig klar til at indgå i et fællesskab med sorgen som omdrejningspunkt.

I Løvehjerterne er det sammenholdet i grupperne, der er det vigtigste. Med gruppeforløbene ønsker vi at opnå et fællesskab, hvor der er plads til alle, plads til forskellige historier, plads til sjov, alvor, at grine og at græde.

Formålet med gruppen er at skabe et rum, hvor børnene kan spejle sig i hinanden, og hvor de i fællesskab kan skabe en fortælling og finde et sprog, så de kan sætte ord på sorgen. Når fortællingen er skabt og sproget er fundet, bliver det lettere for børnene at række ud til andre, hvis de oplever at have brug for at tale om det, der rører sig i dem.

Vi kan ikke – og skal ikke – behandle sorgen, så et gruppeforløb må ikke forveksles med et terapeutisk forløb. Vi hjælper børnene med at sætte ord på det, der er svært, og vi hjælper dem med at leve med sorgen som følgesvend.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en sorggruppe er det rette tilbud for dit barn, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe!

Tilbuddet er for dig, som…

har mistet en nær relation, og som ønsker at være en del af et fællesskab med ligesindede, hvor der er plads til alle.

Vil du være frivillig her?

Vi søger frivillige, der har lyst til at deltage i vores gruppeforløb, enten et enkelt af dem, eller flere. Det er en fordel, hvis du har arbejdet med børn og unge før, har en relevant faglig baggrund, eller selv har erfaring med sorg. Men vigtigst af alt, skal du være et behageligt menneske, som evner at lytte og anerkende vores børn og unge. Du skal have en god situationsfornemmelse, samt turde være i sårbare situationer.

Lige nu afholdes vores gruppeforløb onsdage i lige uger mellem kl. 15-20.

Før man som frivillig er klar til at indgå i en gruppe, bliver man ”klædt på” af vores faglige ansvarlige, så vi sikrer, at du føler dig tilpas i opgaven, samt kender til vores arbejdsmetode og forstår de bagvedliggende tanker og teorier. Man arbejder aldrig alene med en gruppe.

Stillingen er til enhver tid betinget af en tilfredsstillende offentlig straffeattest samt en anmærkningsfri børneattest.

Hvis ovenstående lyder som noget for dig, eller du har nogle spørgsmål, så tøv endelig ikke med at kontakte os - Vi ser frem til at høre fra dig!

Kontaktinformation

Løvehjerterne
Hallsti 29, st. tv., 8000 Aarhus C
Åbningstid: 09:00-17:00

30299315
info@loevehjerterne.com

Kontaktperson:
Dorthe Hyllested