Livsliniens chatrådgivning

Sidst opdateret: 25-08-2021 01:08

Rådgivning på Livslinien

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

De fleste mennesker har perioder, hvor livet eller en situation opleves som så svær, at de ikke kan magte den alene. For nogen fører krisen til selvmordstanker og uden hjælp måske til selvmordsforsøg og selvmord.

Derfor er det afgørende, at du får fortalt et andet menneske, at du har det svært, så du kan få den hjælp og støtte, du har brug for. På Livslinien er vi vant til at tale om selvmord og selvmordstanker, og vi vil meget gerne tale med dig.

Du kan også kontakte Livslinien, hvis du er pårørende eller efterladt til selvmord.

En chatsamtale

En samtale på chatten varer typisk mellem ½ til 1 time. Du bestemmer indholdet i samtalen. Rådgiveren vil måske stille dig nogle uddybende spørgsmål. Det er selvfølgelig op til dig om du har lyst til at svare på disse spørgsmål, men nogle spørgsmål kan være vigtige at få afklaret for at give dig den bedst mulige rådgivning.

Tilbuddet er for dig, som…

Du kan skrive til Livsliniens chatrådgivning, hvis du har selvmordstanker, eller hvis du er i anden alvorlig livskrise. Vi rådgiver også pårørende og efterladte til selvmord.

Vil du være frivillig her?

Bliv frivillig rådgiver og gør en forskel

Som frivillig rådgiver på Livslinien får du mulighed for at gøre en forskel for mennesker, der står i en svær livssituation. Det kræver, at du vil give af din tid, faglighed og opmærksomhed. Til gengæld kan du engagere dig i et meningsfuldt arbejde, og være med til at give mennesker i krise nyt håb og mulighed for at genvinde noget af det livsmod, som de kan have svært ved at finde.

På Livslinien yder vi anonym rådgivning. Vi har en Telefonrådgivning og en Chatrådgivning. Du kan vælge, om du vil rådgive skriftligt som Chatrådgiver eller mundtligt på Telefonrådgivningen. Målgruppen for rådgivningen er:

  • Mennesker med selvmordstanker
  • Mennesker i krise
  • Pårørende
  • Efterladte

Du kan læse mere om arbejdet som frivillig rådgiver på Livslinien på vores hjemmeside www.livslinien.dk. Herfra kan du ligeledes søge om at blive frivillig rådgiver via vores online ansøgningsformular. Ved spørgsmål, kan du kontakte Livsliniens sekretariat alle hverdage kl. 10.00-16.00.

Kontaktinformation

Livslinien
, 8000 Aarhus
Åbningstid: Mandag og torsdag fra kl. 17.00-21.00 samt lørdag og søndag fra kl. 13.00-17.00

33321119
sw@livslinien.dk

Kontaktperson:
Simon Witting