LIVSKRAFTs Camp Unite for efterladte unge, der har mistet forælder til kræft

Sidst opdateret: 21-01-2022 01:01

Skal dit barn GRATIS med på LIVSKRAFTs Camp Unite for unge, der har mistet en forælder til kræft? Camp Unite for unge, der har mistet forælder til kræft er et unikt lejr-tilbud for unge fra ca. 12 til og med 17 år, som har mistet én eller begge forældre til kræft i perioden fra et halvt år siden til 3 år på camp tidspunktet. På Camp Unite er der fokus på det at være unge og have mistet en forælder i ungdomsårene. Sammen med ca. 20 unge deltagere bliver dit barn en del af et unikt fællesskab med ligesindede, som gennem fysiske, kreative og sociale udfordringer får nogle værktøjer til at håndtere det at have mistet sin forælder. Derudover er der rig mulighed for at dele fælles oplevelser, tanker og følelser og måske etablere et varigt netværk af ligesindede venner. På campen gør vi alt for at skabe trygge rammer for deltagerne, så de unge får en god og sjov oplevelse, og så den enkelte føler, at han/hun har mulighed for at tale om gode såvel som svære oplevelser.

Deltagelsen i Camp Unite er gratis udover transporten til og fra campen, som finder sted i Ribe i Sønderjylland. Tidligere deltagere er velkommen til at tilkendegive interesse i at deltage i årets camp, men nye deltagere vil generelt set blive prioriteret over gengangere for at sikre, at så mange som muligt får mulighed for at deltage i campen.

Du kan læse mere på LIVSKRAFTs hjemmeside. Hvis du vil skrive dit barn op til campen, kan du gøre det via linket her Du er også velkommen til at tage direkte kontakt til læge og daglig leder af LIVSKRAFT Rasmus Thøger Christensen på 93 95 88 68 eller rasmus@livskraftcenter.dk.

Bag LIVSKRAFT og Camp Unite står en tidligere kræftramt ung og uddannet læge, et LIVSKRAFT team bestående af projektmedarbejdere samt ca. 20 frivillige. Projektet har siden opstarten i 2021 været finansieret af Socialstyrelsen.

Tilbuddet er for dig, som…

Er mellem ca. 12 og 17 år og har mistet en forælder til kræft indenfor perioden fra et halvt år til 3 år siden tabet.

Der er tale om et landsdækkende projekt.

Vil du være frivillig her?

LIVSKRAFTs Camp Unite er Danmarks eneste aktivitetsbaserede rehabiliteringscamp for børn og unge, hvis mor/far er død af kræft. På campen er der forskellige aktiviteter, som udfordrer den enkeltes fysiske, personlige, kreative og sociale evner med henblik på at styrke fællesksabet med ligesindede og øge deltagernes selvtillid, selvstændighed og selvværd. Det sker med udgangspunkt i modellen Terapeutisk Rekreation, som rummer fire faser: udfordring, success, refleksion og opdagelse.

Som frivillig er det i samarbejde med det øvrige team opgaven at skabe et trygt, inkluderende og samarbejdende miljø, hvor deltagerne får mulighed for at opdage nye sider af sig selv og motiveres til at betragte sygdomsforløbet som en styrke.

Nøglen er tværfaglighed

For at sikre de optimale rammer for deltagerne, er der behov for et tværfagligt team af frivillige. Derfor søger LIVSKRAFT alt fra camp-frivillige til køkken-, foto- massage-, skuespils- og kommunikationsfrivillige. Du kan læse mere om de forskellige frivillig-muligheder på siden her. Klik dig videre og ansøg om at blive frivillig. Vær opmærksom på at nogle frivillig-job besættes løbende, mens andre har en fast ansøgningsfrist.

Kontaktinformation

LIVSKRAFT
Helsingforsgade 27 C, 8000 Aarhus C
Åbningstid: Kl. 09-16

93958868
kontakt@livskraftcenter.dk

Kontaktperson:
Rasmus Thøger Christensen