Lektievenner

Sidst opdateret: 15-02-2022 12:02

Henvis en elev i 1.-10. klasse til Lektievenner og lad en ung frivillig styrke barnet fagligt og socialt i hjemmets trygge rammer. 

 I Lektievenner tilbyder Red Barnet Ungdom hjemmelektiehjælp til børn, der kæmper socialt eller fagligt i skolen. I projektet bliver en frivillig lektieven knyttet til et enkelt barn, som den frivillige besøger én gang ugentlig, á 2 timers varighed i barnets hjem for at hjælpe med lektierne og skolelivet generelt. 

Det primære formål med Lektievenner er at oparbejde barnets faglige færdigheder og faglige selvtillid via faglige succesoplevelser og målrettet støtte. Der er dog også stort fokus på at øge barnets trivsel og sociale ressourcer gennem positiv voksenkontakt fra en ressourcestærk ung frivillig.  

Læs mere om projektet her 

Tilbuddet er for dig, som…

Ønsker frivillig hjemmelektiehjælp til et barn, der er udfordret socialt eller fagligt i skolen og som kunne have gavn af at få en lektieven.

Vil du være frivillig her?

Lektievenner er et projekt for dig, som har lyst til at hjælpe et barn, der har svært ved at følge med i skolen, føler sig utilstrækkelig og ikke kan hente hjælp i hjemmet. Som frivillig Lektieven mødes du med et barn én gang om ugen i barnets hjem. Du læser lektier med barnet, og giver ham eller hende tiltrængte faglige succeser og opbakning. Nogle gange lytter du måske mest, da mange af børnene især savner en, der vil høre, hvorfor det er svært at gå i skolen – og vil vise barnet, at han eller hun kan mere end de tror.

Som Lektieven hjælper du altså både med at knække ligninger i matematik og lappe en knækket selvtillid.

For at blive frivillig skal du være mellem 18 og 30 år, blive medlem af Red Barnet Ungdom og kunne binde dig til ca. et år.

Læs mere om projektet og tilmeld dig her

Kontaktinformation

Red Barnet Ungdom
Frederiksgade 76a, 8000 Aarhus
Åbningstid: 10-15

23109949
louise@redbarnetungdom.dk

Kontaktperson:
Louise Christiansen