Lektiecafé Hasle

Sidst opdateret: 04-06-2021 08:06

Lektiecafé Hasle giver hjælp til børn, unge og voksne, der har brug for støtte til lektier. De fleste af brugerne går i folkeskolen, HF eller gymnasiet - og ind imellem er der nogle, der er i gang med f.eks. SOSU- eller pædagoguddannelsen. De fleste af brugerne er tosprogede.

Hjælpen bygger på gensidig respekt. Vi møder hinanden frivilligt, og vi snakker om, hvordan man kan få hjælp og samtidig gøre mest muligt selv.

Vi lægger vægt på, at der bliver arbejdet med lektier – men vi har det samtidig rart, hyggeligt og sjovt sammen.

Lektiehjælpen foregår i biblioteket/kulturhuset lige midt i det område, børnene og de unge bor i. Det er en stor fordel, at lektiehjælpen foregår i børnenes og de unges "eget bibliotek", og at de bor lige ved siden af, så de kun har kort vej at gå.

Tilbuddet er for dig, som…

... har brug for støtte til lektier.

... er tosproget.

Vil du være frivillig her?

Hvis du har en studentereksamen - og evt. har eller er i gang med en uddannelse derudover - kan du trygt melde dig som lektiehjælper, for så vil der næsten sikkert være brug for noget, du kan hjælpe med. Du skal kunne komme min. 2 gange om måneden.

Du er velkommen til at komme på besøg hos os og se, om du kunne have lyst til at blive lektiehjælper.

Man må som lektiehjælper være forberedt på, at der kan være dage med få brugere - eller med brugere, der er meget selvhjulpne - hvor man ikke hele tiden er i gang med at hjælpe nogen. Og man må som bruger være forberedt på, at der kan være dage, hvor man må vente lidt på at få hjælp. Vi kan desværre ikke helt forudse eller aftale hvor mange, der dukker op, og hvor meget hjælp, der er brug for.

Hvis du ønsker at være frivillig, kan du enten kontakte mail@dfhaarhus.dk eller haslelektiecafe@hotmail.com. Du kan også melde dig som frivillig via DRC's hjemmeside.

Kontaktinformation

DRC Dansk Flygtningehjælp
Kappelvænget 2, 8210 Aarhus V

60268111
haslelektiecafe@hotmail.com