Læsegrupper for sårbare forældre

Sidst opdateret: 18-08-2021 01:08

Læsegruppen vil være et frirum for sårbare og udsatte forældre (med børn 0 - 3 år) hvor man sammen med andre kan dele tanker og følelser, altid med fundament i det der læses men med plads til subjektive refleksioner.

Læsegruppen er baseret på metoden guidet fælleslæsning, hvilket betyder at en uddannet læseguide fra Læseforeningen på forhånd har udvalgt tekster (en novelle og et digt) der vil blive læst højt. Deltagelse kræver derfor ingen forberedelse. Det er gratis at deltage. Der vil være kaffe og lidt sødt. Er man på barsel eller medbringer man sit barn af andre grunde, er der altid plads til det. Vi har tæpper, pusleplads og lidt legetøj.

Læsegrupperne er en del af et projekt med fokus på at skabe gode læsevaner i hjem hvor bøger og læsning ikke giver sig selv. Deltagerne får mulighed for et sideløbende forløb omkring højtlæsning med børn i egne hjem. Projektet hedder Læs Højt – Læs Sammen: Udvikling af højtlæsningspraksis i småbørnsfamilier.

Grupperne er endnu ikke fast etableret mht tid og sted, men har du interesse i at deltage så kontakt os!

Tilbuddet er for dig, som…

er småbørnsforælder og bøvler med noget i hverdagen. Det kan helt konkret være en enlig forælder på barsel med manglende netværk, familier med svag arbejdsmarkedstilknytning, eller det kan være familier, hvor den ene forælder er mærket af psykisk sårbarhed, ligesom det kan være familier, der grundet anden etnisk baggrund ikke føler sig hjemme i dansksprogede kulturelle fællesskaber.

Kontaktinformation

Læseforeningen
, 8000 Aarhus

60616271
annaliv@laeseforeningen.dk

Kontaktperson:
Anna Liv Bolther