Læringscaféer i Aarhus

Sidst opdateret: 04-06-2021 10:06

Læringscaféer er et projekt i Red Barnet Ungdom, hvor børn fra 1.-10. klasse som har det svært i skolen, kan øve sig i faglig træning gennem aktive læringsøvelser, få hjælp til at lave lektier og skabe nye relationer. Det foregår oftest på en skole eller i et bestemt boligområde. Læringscaféerne har almindeligvis åben i 1,5-2 timer på en fast ugedag. Målgruppen i den enkelte læringscafé er typisk inddelt i indskoling, mellemtrin eller udskoling. Ofte vil det være sådan, at der i indskolings- og mellemtrinscaféer vil være meget aktiv læring, læring gennem leg og tilmed fokus på lektier. I udskolingscaféerne fylder lektier, aflevering og eksamen i et større omfang, og derfor vil der være et behov for at lære på anderledes, aktive og sjove måder. Det kan være quiz, spil eller aktive øvelser.

Hvis man ønsker at høre mere om tilbuddet og de enkelte læringscaféer kan man ringe til os.

Læringscaféerne i Aarhus kan findes i bla. Viby Syd, Bispehaven, Kalmargade, Dokk1, Gellerup, Skovvangskolen og Ellehøjskolen.

Tilbuddet er for dig, som…

Går i 1.-10. klasse og har det svært i skolen - her kan du få hjælp til at lave lektier og skabe nye relationer.

Vil du være frivillig her?

Vil du hjælpe børn, der har det svært i skolen? Mange udsatte børn halter bagud i skolen. Nogle mangler hjælp derhjemme, andre kan ikke følge med i undervisningen og nogle mangler bare et klap på skulderen. Som frivillig i en læringscafé er du med til at give disse børn en bedre fremtid!

Som frivillig indgår du i et team af unge, der hjælper børn med at lære på sjove nye måder. I læringscaféerne ved vi, at ikke alle børn lærer ens og derfor er undervisningen baseret på aktive læringsøvelser som ordbingo, regnestafet og geografiquizzer. Din vigtigste opgave er at give børnene faglige og personlige succeser. For at blive frivillig i en læringscafé skal du være 15-30 år gammel, kunne arbejde frivilligt ca. to timer hver 14. dag, have en ren børneattest og så skal du blive en del af Red Barnet Ungdom som medlem.

Kontaktinformation

Red Barnet Ungdom
Klostergade 34, 8000 Aarhus C
Åbningstid: Hverdage 9-15

24958496
josefinekrag@redbarnetungdom.dk

Kontaktperson:
Josefine Munk Krag