iKomet - online forældrekursus for forældre, der gerne vil styrke relationen til deres barn og skælde mindre ud

Sidst opdateret: 15-09-2021 02:09

iKomet online forældretræning

iKomet er et online forældretræningsprogram for forældre til børn i alderen 3-11 år. Forløbet giver dig mulighed for fleksibelt at få hjælp online på det tidspunkt, der passer dig bedst.

iKomet findes i to udgaver – en basisudgave målrettet familier, hvor du som forælder måske oplever at skælde for meget ud, hvor barnets temperament er voldsomt, hvor du oplever at komme til kort ift. opdragelsen af dit barn, eller hvor du blot ønsker strategier til at styrke relationen til dit barn og skabe bedre trivsel.

Den anden udgave er ADHD udgaven henvender sig til familier med børn med ADHD eller lignende udfordringer. Programmet er målrettet familier med børn i alderen 3-11år.

Hvad hjælper iKomet med?

Forskning viser, at de familier der gennemfører iKomet, har lige så positiv effekt af programmet som traditionel forældretræning, dvs. større sikkerhed i forælderrollen, øget brug af positive opdragelsesstrategier, reduktion i adfærdsproblemer, samt styrket trivsel hos barnet

Hvad melder jeg mig til?

I programmet gennemgår du ni sessioner, som tages over 10 uger bag skærmen i eget hjem. Det er vigtigt, at du inden opstart gør op med dig selv, om du er klar til at investere tid og kræfter i ugentligt at gennemgå sessionerne (ca. halvanden time pr. session), samt afprøve og øve strategierne sammen med børnene i hverdagen. Den positive effekt af forløbet er nemlig afhængig af, at man løbende arbejder med de nye strategier. De første 10 uger efter opstart har du adgang til en familieguide, som du kan stille spørgsmål til undervejs.

Prisen for det fulde forløb er normalt 475.- men Aarhus Kommune har købt 100 forløb, som fordeles efter "først til mølle" princippet.

 

 

Tilbuddet er for dig, som…

Har et barn mellem 3-11 år, hvor du oplever, at der er for mange konflikter i hverdagen, eller at dit barn har et vanskeligt temperament, så I kommer til at skælde ud.

Der findes en udgave særligt til forældre til børn med ADHD.

Kontaktinformation

Center for ADHD
Marselis Boulevard 1, 8000 Aarhus C
Åbningstid: Telefontid mandag, tirsdag og torsdag 12.00 - 15.00

70272276
info@adhdcenter.dk

Kontaktperson:
Center for ADHD