Hjerteven - en venskabsordning

Sidst opdateret: 23-09-2021 10:09

Alle fortjener en ven. HUSRUM venskabsordning er et gratis tilbud for dig mellem 18-30 år. Du befinder sig måske i en sårbar situation og mangler en vedholdende og fortrolig voksen ven. De frivillige hjertevenner er ressourcestærke mennesker med livserfaring, som har lyst til at møde dig ligeværdigt og i øjenhøjde, og være en stabil ven. Vi har alle forskellige interesser og behov, og derfor er hvert venskab unikt. Du bliver matchet med en hjerteven, ud fra behov og interesser. I mødes i udgangspunktet en gang om ugen 1-2 timer, og finder sammen ud af, hvad I vil lave, når I mødes. Vores koordinator inviterer dig til en indledende samtale, hvor du kan høre mere om muligheden for at blive matchet med en hjerteven. Koordinatoren sørger også for at arrangere et matchmøde og hjælpe venskabet godt på vej.

Tilbuddet er for dig, som…

Er ung og oplever ensomhed eller savner at være mere social.

Ca. halvdelen af de unge, der henvender sig til vores tilbud har udfordringer med angst, depression, social fobi, stress eller lignende.

Hjerteven er en mulighed for unge i hele Aarhus Kommune og vi forsøger at matche med en frivillig, der bor i samme område.

Vil du være frivillig her?

En Hjerteven er en voksen, der vil bruge tid og hjertevarme på at udvikle en tryg relation med et andet menneske. Vi opfordrer til at man mødes 1-2 timer pr. uge og laver noget som begge interesserer sig for.

HUSRUMs koordinator sørger for at klæde den frivillige på til opgaven og afsætter god tid på at lave det rigtige match mellem ung og frivillig.

Det kræver ikke nogen særlige faglige kvalifikationer at være frivillig hjerteven, men man skal kunne se sig selv i en længerevarende relation med et ungt menneske. Vores koordinator følger hjertevenskabet i op til 1 år.

Som frivillig hjerteven skal man gennemføre vores obligatoriske introkursus. Derudover tilbyder vi løbende sparring, supervision og mulighed for at deltage i faglige kurser.

Kontaktinformation

HUSRUM Aarhus
Sønder Allé 33, 8000 Aarhus C
Åbningstid: mandag-fredag 9-16

22114838
aarhus@husrum.dk

Kontaktperson:
Line Laxy Jensen