Hjælp til at navigere i det danske sundhedsvæsen for flygtninge - Допомога у практичному застосуванні системи охорони здоров’я Данії для біженців

Sidst opdateret: 19-04-2022 11:04

Har du brug for hjælp til at navigere i det danske sundhedsvæsen?

Som nytilkommen flygtning kan det være svært at forstå samt utrygt at bruge sundhedsvæsenet. Der er andre normer, kulturelle koder og et fremmed sprog at forholde sig til - foruden at finde ud af hvilke rettigheder, man har som hhv. flygtning, turist og asylansøger.
Derfor tilbyder vi frivillig og håndholdt hjælp til at forstå og bruge det danske sundhedsvæsen - for både børn og voksne. Der er mange regler, og det kan være uoverskueligt at forstå det. Det kan vi hjælpe med.

 

Vi kan fx hjælpe med:
  • Ledsagelse til aftaler hos læge, tandlæge og hospital og hjælp til at finde vej.
  • Støtte til at kontakte sundhedsvæsenet, bestille tider og behandlingsforløb.
  • Hjælp til at bestille tolk når det er muligt.
  • Børnepasning i venteværelset.
I Social Sundhed er vi frivillige sundhedsfaglige studerende, som står klar til at hjælpe dig.
Kontakt os på vores vagttelefon 91 55 06 36 på hverdage mellem 08:00-17:00.

Tilbuddet er for dig, som…

...bor i Aarhus Kommune.
...har brug for en hånd i det danske sundhedsvæsen.

I denne tid tilbyder vi særligt hjælp og støtte til ukrainske flygtninge - og alle andre flygtninge generelt.

Vil du være frivillig her?

Har du lyst til at være brobygger og er du sundhedsfaglig studerende? Så kan du som brobygger hos Social Sundhed gøre dit studie til et levende studie og blive klogere på sundhedsvæsenets udfordringer.

Vi tror på gensidig læring mellem brobygger og borger. Ved at ledsage og være sammen med de mennesker, som henvender sig til os, bliver du som brobygger klogere på, hvorfor kontakten med sundhedsvæsenet kan være svær for nogle mennesker. På den måde ønsker vi at bidrage til, at vores brobyggere bliver dygtigere sundhedsprofessionelle i fremtiden og er med til at skabe et sundhedsvæsen, der reelt er til for alle.

Som brobygger følger du mennesker til aftaler i sundhedsvæsenet et par gange om måneden. Inden da får du en gratis, professionel uddannelse med løbende supervision. Og så bliver du en del af et fællesskab i Social Sundhed, hvor alle brænder for at gøre en forskel for det enkelte menneske og for at skabe mere lighed i sundhed.

Kontaktinformation

Social Sundhed Aarhus
N.J. Fjordsgade 2F, 8000 Aarhus
Åbningstid: 08:00-17:00

91550636
aarhus@socialsundhed.org

Kontaktperson:
Ditte Marie Tolsgaard