Gratis rygestoprådgivning - I naturen (Mindeparken)

Sidst opdateret: 30-06-2022 01:06
Rygestopkurser er vejen mod et røgfrit liv. Ønsker du at stoppe med at ryge, bruge e-cigaretter, snus eller lignende, så er dette forløb måske noget for dig.

Du ved, at rygning er dårligt for dit helbred, og du har måske allerede prøvet et kvitte smøgerne, men er faldet tilbage i vanens hjulspor? At bryde en vane kan være svært og uoverskueligt, især hvis den er forbundet med afstresning, fællesskab og tryghed.

Folkesundhed Aarhus tilbyder, i samarbejde med FOF Aarhus, gratis rygestopkurser til alle borgere i Aarhus Kommune.

Vores kurser starter løbende op, så du kan tilmelde dig det forløb, der passer dig, når du har taget beslutningen om at kvitte tobakken. Du får hjælp til at lære dine egne rygevaner at kende og idéer til, hvordan du tackler rygetrangen, når den opstår.

Forløbet kan dermed hjælpe dig med at få skiftet spor, hvilket kan give dig en helt ny livsstil og ikke mindst et røgfrit liv.

BESKRIVELSE AF FORLØB:

En erfaren rygestoprådgiver vil guide dig gennem rygestopprocessen, og på forløbet vil du møde andre, der ligesom dig også ønsker at blive røgfri.

De første gange forberedes dit rygestop, og du vil blandt andet få en større forståelse af din afhængighed samt viden om nikotinerstatning, abstinenser og hvordan du bedst kan håndtere den rygetrang, der opstår i forbindelse med et rygestop.

Det vil være en fælles stopdato mellem 2. og 3. mødegang, hvor det forventes, at man gør sit bedste for at stoppe. Rygestoprådgiveren skal nok sørge for, at alle er godt forberedt til stopdagen.

De sidste mødegange er der fokus på at fastholde rygestoppet både på kort og på lang sigt.

Dette forløb foregår udenfor i den skønne natur, og under hele forløbet er der mulighed for gode snakke, inspirerende faglige oplæg og erfaringsudveksling. For at kunne deltage skal du kunne gå 30 minutter i moderat tempo.

PRAKTISK INFORMATION:
  • Rygestoprådgivning med opstart tirsdag 09.08.2022
  • Forløbet består af 6 gange svarende til 12 lektioner
  • Holdansvarlig: Anne Lyhr

Du kan også høre mere om vores rygestoprådgivning og tilmelde dig ved at ringe til os på tlf. 40 12 45 43.

Tilbuddet er for dig, som…

  • ønsker at stoppe med at ryge, bruge e-cigaretter, snus eller lignende

  • Du skal kunne gå i 30 min. i moderat tempo.
  • Ønsker at være en del af fællesskab med andre som ligesom dig ønsker at bliver røgfri.

Kontaktinformation

Folkesundhed Aarhus, Frydenlund
Mindeparken Kongevejen 100, 8000 Aarhus C
Åbningstid: Tirsdag 13.30-15.20 (Opstart 09.08.2022)

40124543
kanly@aarhus.dk

Kontaktperson:
Anne Lyhr