Frivilligsamtale for hjernerystelsesramte

Sidst opdateret: 25-11-2021 11:11

Har du lyst til at være en del af et fællesskab med andre frivillige? Har du lyst til at gøre en forskel for mennesker, som har brug for det? Og trænger du til igen at bruge din kompetencer på noget meningsfuldt? Så kan vi hjælpe dig med at finde det frivillige arbejde, der passer bedst til dig. I Aarhus er der rigtig mange sociale foreninger, som du kan lægge dine kræfter og dit hjerte i.

Hvis du gerne vil være frivillig, men ikke rigtig ved hvor eller hvordan, så kan du komme til en uformel frivilligsamtale hos en af frivilligcenterets medarbejdere. Her vil vi tale om dine ønsker og forventninger til et frivilligt arbejde, samt søge at guide dig rundt i byens mange tilbud.

Vi taler også om, hvilke behov du kan have for pauser, fleksibilitet mv., og så hjælper vi med evt. at tilpasse et frivilligjob hos en forening til det, der passer dig. Det kan være alt fra små praktiske opgaver, ad hoc arrangementer og til bestyrelsesarbejde. Vi har overblik over, hvilke foreninger der er med på at tilpasse deres jobs til dine behov. Fx kan du blive frivillig besøgsven for en ældre, blive chatrådgiver hjemmefra, sortere tøj i en genbrugsbutik, køre ud med julegaver til trængte familier, blive kommunikationsansvarlig for en forening osv. Mulighederne er mange!

Tilbuddet er for dig, som…

er ramt af en hjernerystelse og som gerne vil i gang med et frivilligt arbejde. Der er mange muligheder i Aarhus, og vi har overblik over, hvilke foreninger der er med på at tilpasse deres jobs til dine behov.

Vil du være frivillig her?

Vil du hjælpe andre med at finde det helt rigtige frivillige sociale tilbud?

Så bliv foreningsvejleder! Hjælp den psykisk sårbare med at få en besøgsven, eller den studerende til at blive lektiehjælper. Du kan også udfolde dine fortalerevner, når du skal formidle værdien af frivilligt arbejde til events.

Som frivillig foreningsvejleder får du mulighed for at blive en del af en engageret frivilliggruppe, der tilsammen har tre funktioner:

  • At vejlede sårbare borgere til det rette frivillige sociale tilbud
  • At vejlede nye frivillige til det rette frivilligjob
  • At udbrede kendskab til frivilligt arbejde til diverse events, messer mv.

Det er op til dig, om du vil varetage en eller flere funktioner i teamet.

Kontaktinformation

Frivilligcenter Aarhus
Sønder Allé 33, 1. sal, 8000 Aarhus C
Åbningstid: Du kan booke samtaler tirsdag mellem 9 og 15 og onsdag i tidsrummet 10-13. Vi kan også finde en tid, der passer dig.

61267271
jld@frivilligcenteraarhus.dk

Kontaktperson:
Jane Lykkegaard Duncker