Et godt liv til trods for smerter

Sidst opdateret: 18-08-2021 11:08

ABMS er en forkortelse for Anonyme Borgere Med Smerter. Vi er et anonymt og frivilligt fællesskab bestående af borgere, der samarbejder om et godt liv til trods for smerter, på tværs af smerteproblematikker. Det gør vi primært via vores ABMS-møder i selvstyrende selvhjælpsgrupper med frivillige mødeledere, men også via andre aktiviteter som gåture, foredrag, workshops, vejledning for studerende med sygdom og smerter, samt individuelle samtaler hos vores frivillige psykoterapeut. Du må endelig ikke holde dig tilbage med at kontakte vores frivillige med spørgsmål. De ABMS-møder som er for os med smerter i alle aldre afholdes på onsdage kl.17-19 i lokale 9 på 1.sal. i frivilligcenter Århus. Alle med smerter er velkomne - på tværs af smerteproblematikker, alder, køn og diagnoser. Da vi er et anonymt fællesskab kan du regne med, at alt du siger til mødet bliver der. Det er helt naturligt, at værne om sit privatliv - også når man er udfordret med smerter. Til møderne samarbejder vi om vores program. Programmet indeholder viden om smerter, samt redskaber til smertehåndtering. Gruppemøderne fungerer som en slags særlige indlæringsrum, der gør det nemt at lære nye vaner. Vores hovedformål er at samarbejde om et godt liv til trods for smerter. Man styrer selv om man blot vil lytte eller om man vil dele sine tanker og erfaringer i forhold til dagens trin, der fungerer som tema for mødet. Det eneste der kræves for at deltage er et ønske om et godt liv til trods for smerter via arbejdet med ABMS' program og gruppemøder. Du er altid velkommen til at dukke op til en uforpligtende snak.

Tilbuddet er for dig, som…

Har smerter, diagnoser eller andre synlige og usynlige sygdomme. Dig der føler dig alene med din sygdom eller som blot mangler nogen der kan forstå hvad du går igennem hver dag. Hos ABMS forstår vi altid kampen, vi smerteramte kæmper hver dag, og behovet for at dele ens udfordringer.

Vil du være frivillig her?

Du kan nemt blive frivillig i ABMS!

Vi kan bruge alle, der ønsker at give en hånd med til at skabe aktiviteter for os med kroniske smerter, diagnoser eller andre sygdomme.

Du kan blive en frivillig der

  • Hjælper til ved de forskellige aktiviter fx gøre klar til foredrag, købe ind til snobrød til natur dag mm.
  • Gerne selv vil stå for en aktivitet - vi andre skal nok hjælpe, hvis du har brug for det
  • Hjælper til ved den årlige julefrokost
  • Laver en walk and talk
  • Søger §18 midler
  • Hjælper til på de sociale medier, brede budskabet om vores forening

Og meget mere. Der er ikke noget vi ikke kan have brug for hjælp til, og det er overhovedet ikke svært at blive frivillig hos os. Du kan blot sende en mail til formanden Ditte Pode eller en af os andre fra bestyrelsen. Du kan finde os og vores kontaktoplysninger på ABMS' hjemmeside. Så får vi en snak om hvad DU godt kunne tænke dig at hjælpe med. Hos os skal det være sjovt og frivilligt at være frivillig.

Vi har også en årlig frivilligdag, hvor vi møder alle de andre frivillige i hele ABMS, både dem fra København, Odense og alle de andre byer. Vi lærer en masse, evaluerer, sparrer med hinanden og hygger efter workshops med pizza mm.

Hvis det har tændt din nysgerrighed og interesse, så er den næste frivilligdag d. 28. august 2021. I år er det også for dem der har en tanke om at blive frivillig, men gerne vil vide mere. Hvis du har lyst til at komme med eller vide mere, så skriv til Ditte Pode.

Kontaktinformation

Anonyme Borgere Med Smerter (ABMS)
Søndre Allé 33, Lokale 9, 8000 Århus C

30491188
Dittepode@abmsdanmark.dk

Kontaktperson:
Ditte Pode (Formand)