Det Kærlige Måltid

Sidst opdateret: 15-02-2022 12:02

Det Kærlige Måltid er en nonprofit organisation, hvor frivillige tilbereder og leverer mad til personer og deres familier i Aarhus, som er ramt af alvorlig, akut og livstruende sygdom eller traume.

Tilbuddet er rettet til dig som er bosat i Aarhus kommune og er i behandling for f.eks. cancer eller andre akutte livstruende sygdomme. Og din familie, naturligvis, så I har mulighed for at være sammen om måltiderne. Vi hjælper jer, når I har svært ved at finde tid og overskud i hverdagen til at købe ind og lave sund mad.

Vi ønsker gennem en verden af farver og smag at hjælpe dig og din familie med at genfinde optimismen og glæden. Måltiderne modtager du gratis i otte kontinuerlige uger, så du og din familie virkelig mærker effekten.

Er du interesseret i at høre nærmere om Det Kærlige Måltid, eller ønsker du at modtage måltider under sygdom, så brug kontaktformularen på vores hjemmeside her eller send en mail. Efterfølgende kontakter vi dig, så vi sammen kan finde ud af, hvordan vi kan hjælpe bedst muligt.

Tilbuddet er for dig, som…

Er en del af en familie, som er ramt af alvorlig, akut sygdom eller traume.

Vil du være frivillig her?

Du kan både være frivillig hos Det Kærlige Måltid, hvis du er mellem 15-25 år eller hvis du er ældre. Det er unge frivillige mellem 15-25 år, der står for tilberedningen af de sunde og nærende måltider, og voksne frivillige over 25 år, der hver uge bringer maden ud til de medborgere, der har allermest brug for det.

Ung frivillig (15-25 år):
Som frivillig ved Det Kærlige Måltid bliver du en del af en helt ny organisation, hvor sund mad og fællesskab er nøgleord. Sammen med andre unge frivillige, skal du i et professionelt køkken lave veltilberedte, sunde og primært økologiske måltider til personer og familier, der er i midlertidig livskrise. Du er med til at sikre, at personer og familier får en ugentlig måltidskasse, når de har allermest brug for sund og nærende mad. Du hjælper dem med at genfinde appetitten, energien og overskuddet. Og du er med til at styrke lokalsamfundet ved at give andre din tid og omsorg. Måske ønsker du at udvikle dine madlavningskompetencer, dele ud af din egen erfaring, møde nye mennesker, eller måske du selv har oplevet behovet for en hjælpende hånd. Der er altid en plads til dig!

Vi laver mad hver tirsdag klokken 15-19. og onsdag klokken 15-18.

Voksen frivillig (> 25 år)
Er du over 25 år, kan du blive frivillig ved Det Kærlige Måltid på forskellig vis. Vi har brug for frivillige, der har lyst til at levere de skønne måltider hjem på adressen til familierne. Har du egen bil og kan afsætte cirka 2 timer onsdag fra 17-19, når det passer dig, kan du blive “Kærligt Bud”.

Derudover har vi ofte brug for hjælp til forberedelserne i køkkenet, hvilket indebærer at rengøre og snitte grøntsager samt at give en hjælpende hånd i opvasken. Har du tid og lyst til at være med, så tag endelig fat i os. Vi vil så gerne have så mange af jer med som muligt i Det Kærlige Måltid. Al hjælp er kærkommen.

Kontaktinformation

Det Kærlige Måltid
Vester Allé 8A, 8000 Aarhus C

40356839
maaltid@detkaerligemaaltid.dk

Kontaktperson:
Charlotte Thyberg