Bryd Tavshedens Skoletjeneste

Sidst opdateret: 04-02-2022 10:02

Hvem er Bryd Tavsheden? 
Bryd Tavsheden er en frivillig forening som arbejder for at stoppe og forebygge børne- og kærestevold i Danmark. Vi arbejder med at oplyse omkring forskellige former for vold og rådgiver børn og unge i alderen 13-24 år, der mærket volden på egen krop og sjæl. De børn og unge der har været i kontakt med os, fortæller at vores rådgivning har været en stor hjælp til at bryde tavsheden og bearbejde de voldelige oplevelser, som de har været udsat for.  F.eks. siger en ung pige her:  ”Det er rigtig rart at have nogen at snakke med om de ting, som man ikke snakker med andre om. Jeg oplevede at rådgiveren ikke dømte mig, men i stedet lyttede og prøvede at forstå mig.”  

For mange voldsramte børn og unge, er det være et sårbart emne at åbne op og fortælle om. De har derfor brug for et sted, hvor de bliver mødt på en både omsorgsfuld og professionel måde. Det er lige netop hovedformålet med vores rådgivning - nemlig at vi møder dem på en tryg måde, snakker med dem om det, de synes er svært og giver dem gode råd til, hvad de så kan gøre.   

Bryd Tavshedens Skoletjeneste 
Hvert år besøger Bryd Tavshedens Skoletjeneste mellem 60-70 skoler rundt om i hele landet, hvor vi dels fortæller om hvad vold er og ofte også har et ungt menneske med, hvor vold har fyldt en stor del af deres liv og nu gerne vil dele deres historie med andre unge. Skoler skal dog som minimum kunne samle 75 elever til et fysisk oplæg, for at vi kan afholde det uden beregning for skolen.  Derudover afholder vi også virtuelle oplæg, der er særligt egnet hvis det f.eks. kun er en enkelt eller to klasser, som ønsker at deltage. Denne oplægsform er fleksibel og kan let tilpasses til den enkelte skole eller klasses undervisningsprogram - og selv om det er virtuelt, er det stadig nærværende og nemt at være deltagende som ung.  På vores oplæg fortæller vi om de forskellige typer vold der findes og vi ser også på hvilke tegn man skal være særligt opmærksom på, hvis man er i tvivl om man er i en voldelig relation. På oplægget får de unge desuden viden om, hvordan man kan hjælpe sig selv og andre til bryde tavsheden og få sagt de ting, der er svære at få sagt, hvis man f.eks. oplever vold i hjemmet.  For mange unge er det svært at erkende, at deres mor eller far udsætter dem for psykisk vold. Eller at deres kæreste manipulerer dem til at have sex på en måde, de ikke bryder sig om. Og endnu sværere er det, at bryde tavsheden og dermed også bryde det mønster og det liv, som de er fanget i 

Når vi besøger skoler møder vi hver gang børn og unge, som vi hjælper til at sætte ord på hvordan det kan være hos dem. Vores informationer om voldsformer støttes af et ungt menneske, der har været igennem et rådgivningsforløb hos os og nu er i stand til at fortælle deres historie om den voldelige relation, som de havde svært ved at bryde ud afDet kan enten som være barn af voldelige forældre eller som kæreste til en med voldelig adfærd.  Efter oplægget står en professionel rådgiver fra Bryd Tavsheden klar til at tale med de eleverne, der enten har eller oplever vold i hjemmet eller i kæresteforholdet, sådan så de ikke står alene med denne erkendelse og evt. kan blive tilbudt et samtaleforløb, såfremt rådgiveren vurderer dette er nødvendigt. 

Kontakt Bryd Tavsheden
Er du interesseret i at høre mere om vores rådgivningstilbud eller få besøg af Bryd Tavshedens Skoletjeneste på din skole, så kontakt os på telefon eller på mail. Du kan læse mere om Bryd Tavshedens arbejde på: www.brydtavsheden.dk   

Tilbuddet er for dig, som…

Ønsker et oplæg på jeres skole som oplyser omkring forskellige former for vold.

 

Kontaktinformation

Bryd Tavsheden
, 8000 København

40242247
sanne@brydtavsheden.dk

Kontaktperson:
Sanne Bach