BogSpiloppen. Højtlæsning og bøger til daginstitutioner i Aarhus kommune

Sidst opdateret: 19-05-2021 11:05

BogSpiloppens frivillige giver højtlæsning og tilhørende aktiviteter til børn i børnehaver, pt. beliggende indenfor Aarhus kommunes grænser.

En fast frivillig kommer ud til jeres børnehave og læser højt + laver tilhørende aktiviteter for en fast lille gruppe børn. Gruppen kan højst være på 4 børn, men man starter med 2 børn. Den frivillige kommer 1 - 2 gange om ugen (alt efter hvad den frivillige har tid til) a' 1 time ad gangen, på et fast tidspunkt.

De børn der kan være med i vores grupper, skal være børn der ikke får så meget højtlæsning derhjemme. Det skal være helt tilgængelige børn, så vores frivillige kan rumme dem uden at have en pædagogisk baggrund.

Derudover stiller vi en bogpakke til rådighed til alle medvirkende daginstitutioner. Bogpakken er på ca. 50 bøger og bliver skiftet ca. hver 6. uge. Bøgerne fra BogSpiloppen skal stå fremme hele tiden, så børnene til enhver tid kan sætte sig med en bog.

Tilbuddet er for dig, som…

Går i børnehave i Aarhus kommune og ikke får højtlæsning derhjemme eller meget lidt højtlæsning.

Vil du være frivillig her?

Du kan blive frivillig i BogSpiloppen enten som højtlæser eller som chauffør til vores bogpakker.

Som højtlæser skal du bruge mindst 1 time om ugen på en fast dag og klokkeslæt. Du skal læse for en lille gruppe børn og lave aktiviteter der handler om det i har læst. Du kan have en baggrund som pædagog, pædagogmedhjælper, dagplejer, lærer, men det er ikke et krav.

Det er et meget meningsfyldt frivilligt arbejde, der udvikler børnene, så de klare sig bedre fagligt, personligt og socialt.

Som chauffør skal du være fysisk robust og kunne stille egen bil til rådighed. Du vil blive tilknyttet faste børnehaver. Du skal køre ud til børnehaverne samle bøger ind efter en liste (og være frisk på at kigge under sofaen, i skabe osv), og aflevere en ny bogpakke. Det er et vidunderligt arbejde og lidt som at være julemand.

Kontaktinformation

Foreningen BogSpiloppen
Vestergårdsvangen 109, 8260 Viby J
Åbningstid: 8-12

93866404
bogspiloppen@gmail.com

Kontaktperson:
Lotte Buch Thodsen