Blooming Room

Sidst opdateret: 24-01-2023 08:01

Blooming Room er et kursusforløb for etniske minoritetskvinder, som med forskellige aktiviteter danner rammerne om et positivt socialt fællesskab med fokus på personlig udvikling og læring. Blooming Room forløber over 13 uger, 2 hverdage om ugen af 2 timers varighed. Det næste kursus forløber i ugerne 10-22 i Vandtårnsområdet, Frydenlund, Vejlby Vest og Viby Syd. 

Kursets indhold:

  • Yoga/mindfulness: Kvinderne får mulighed for at bevæge sig fysisk. Der er fokus på musklernes arbejde, afspænding og åndedræt samt fokus på indadvendthed, som giver rum for refleksion, afslapning og nærvær.

  • Samtalecafé: Kvinderne øver sig i at beskrive sig selv, kompetencer og livet i Danmark gennem at arbejde med livshistorie og robusthed. Fokus er på at skabe et inkluderende rum, hvor kvinderne lærer gennem samtale og øvelser. 
  • Kunst og Kultur:  Kvinderne får forskellige oplevelser med kunst, kultur og kreativitet i et trygt fællesskab. Oplevelser, som de ellers ikke selv vil opsøge af mange årsager. Forskningen viser at kunst-og kultur har en positiv effekt på psykisk helbred og sundhedsfremme.
  • Samfund og Hverdagsliv: Samfund og Hverdagsliv har fokus på oplysning om rettigheder i henhold til samfundet. Det kan være i relation til temaer som velfærdsstat, arbejdsmarked, demokrati og det danske forenings- og fritidsliv. Faget handler om at gøre kvinderne i stand til at gøre brug af deres rettigheder og give den enkelte kvinde mulighed for bedre at mestre individuelle udfordringer i deres hverdagsliv.

Samtale på dansk er i fokus på tværs af alle aktiviteter. Ved at indgå i et fællesskab, hvor man sammen laver aktiviteter og udfordrer grænser, opbygger kvinderne en tryghed til at turde at bruge det danske sprog uden frygt for at fejle.

Tilbuddet er for dig, som…

Tilbuddet er til etnisk minoritetskvinder, som mangler netværk, føler sig ensom og mangler sociale fællesskaber. Det er også for dig der har svært ved det danske sprog og gerne vil øve dig i et trygt rum med andre ligesindede. Det er for dig, som gerne vil være kreativ og samtidig lære mere om kultur og det danske samfund og tage på udflugter i Århus. Samtidig er det et tilbud der giver ro og nærvær gennem yogaøvelser, mindfulness og støttende samtaler.

Vil du være frivillig her?

Vi søger frivillige til alle fag i Blooming Room, dvs. Samtalecafe, Yoga/mindfulness, Samfund & hverdagsliv og Kunst & kultur.

Som frivillig skal du have lyst til at facilitere undervisningsforløbet for dit fag ud fra vores inspirationskatalog og kvindernes egne ønsker. Du skal være god til den nære relationelle kontakt og kunne lære fra dig og gøre dig forståelig over for kvinder med dansk som andetsprog.

Hvis ovenstående lyder interessant, vil vi meget gerne fortælle mere om vores organisation og de forskellige kursusforløb i Århus. Så ser vi om vi kan finde en løsning der passer til din profil.

Tag endelig kontakt til projektleder for Blooming Room, Lene Boe Kjeldsen tlf.: 50574744.

Du kan se vores aktuelle frivilligopslag her: https://frivilligjob.dk/jobs?key=Blossom&sprog=&period-start=&period-end=

Kontaktinformation

Blossom Project
, 8000
Åbningstid: 9-15

50574744
lene@blossom-project.org

Kontaktperson:
Lene Kjeldsen