AURA Aarhus

Sidst opdateret: 05-01-2023 01:01
AURA er et frirum for unge LGBT+ personer under 18 år. Her er der ingen fordomme, højt til loftet og du har mulighed for at udleve din identitet, præcis som du har lyst.

Alle mennesker har brug for nogen at spejle sig i. Det gælder ikke mindst som ung LGBT+ personAURA er et fællesskab til dig, der har lyst til at møde andre unge mennesker, som også bryder med normerne for køn og/eller seksuel orientering 

AURA er hyggelige og alkoholfrie arrangementer, hvor alle, der har lyst, mødes  cirka hver anden uge.
Vi laver mange forskellige ting i AURA - nogle gange hygger vi bare med brætspil, kreative arrangementer som fx skriveworkshop eller man laver perleplader. Nogle gange er der picnic i en park, typisk om sommeren – andre gange er der filmvisning i samarbejde med MIX Skolefilm eller oplæg om f.eks. seksualitet, minoriteter eller normkritik.  

Der vil altid være frivillige tilstede til at tage godt imod dig, sætte aktiviteter i gang og sørge for snacksnoget at drikke og god stemning. Der vil altid være en aktivitet til et AURA-arrangementDet er altid meget nemmere at falde i snak, når man spiller brætspil eller laver noget kreativt med sine hænder. Hvis du har forslag til temaer eller aktiviteter til arrangementerne, er du altid velkommen til at foreslog dem til vores frivillige.  

Hvordan deltager jeg?

Du møder bare frit op til arrangementerne, og du behøver ikke tilmelde dig. 

Hvis du er nervøs for at dukke op og gerne vil have, at vi tager os ekstra godt af dig, så skriv til os på Facebook. Så gør vi det bedste for, at du får en god oplevelse. Det samme gælder, hvis du har særlige behov, som vi skal tage hensyn til. Du er også altid velkommen til at tage en ven medHusk blot at vedkommende ikke må være over 18 år. Du behøver ikke fortælle meget om dig selv, og hvis du har brug for at være med på en “lytter” den første gang, er det selvfølgelig helt okay. 

Tilbuddet er for dig, som…

  • Er til dig som er under 18 og bryder med normer for seksualitet og/eller køn.
  • Har brug for et fællesskab, hvor du kan møde ligesindede om en fælles aktivitet, samtidig med at have positive relationer at spejle dig i.

Vil du være frivillig her?

Er du mellem 18 og 35 år, og drømmer du om at gøre en forskel for unge LGBT+ personer? Så er et frivilligjob i et AURA-fællesskab måske noget for dig!

AURA er LGBT+ Danmarks tilbud til børn og unge under 18 år, der bryder med normer for kønsidentitet og seksuel orientering. Som frivillig hos AURA planlægger og afholder du sociale arrangementer. Sammen med din frivilliggruppe kommer du til at indgå i et nærværende fællesskab, hvor du får mulighed for at sætte dit eget præg på AURA.

Som frivillig i AURA vil du være med til at:
  • Planlægge og afvikle alkoholfrie arrangementer for børn og unge under 18 år
  • Rekruttere børn og unge til AURA gennem kreative outreach strategier
  • Indgå i samarbejde med LGBT+ Danmarks ungdomsindsats
Vi kan til gengæld tilbyde:
  • Et fællesskab i dit frivillige job, og et nationalt AURA-netværk
  • Oplæring og løbende opkvalificering i AURA-metoder, frivillighed og aktivisme
  • Stærk NGO-erfaring at sætte på CV’et

Kontaktinformation

AURA Aarhus
, 8000 Aarhus C


auraaarhus@lgbt.dk