Oplevelser – dagsture og udflugter

Sidst opdateret: 02-01-2023 09:01
Det er ikke alle forældre, der har råd til at give deres børn oplevelser på lige fod med deres kammerater. Ferie og udflugter er for nogle børnefamilier svære at overkomme eller umulige at få plads til i budgettet.

I løbet af året inviterer Mødrehjælpens lokalforening Aarhus aarhusianske børn og deres forældre til at deltage i forskellige aktiviteter og udflugter. Det kan være éndagsture til forlystelsesparker som f.eks. Tivoli Friheden, Djurs Sommerland, Legoland, Kyst- og Fjordcenter Randers eller en tur i Mindeparken, til stranden eller til en shelterplads i skoven.

Vores fokus er at give børn og forældre positive oplevelser og familieminder samt at styrke fællesskabet i familien og med de øvrige familier på turen.

Tilmelding For at deltage i Mødrehjælpens aktiviteter og ture kan du kontakte lokalforeningen på aarhus.lf@moedrehjaelpen.dk og komme på vores mailingliste.

Hvem kan deltage Aarhusianske børnefamilier, som befinder sig i en presset eller sårbar situation. Aktiviteterne er primært for børn i alderen 4 - 14 år og deres mor og/eller far.

Tilbuddet er for dig, som…

 

  • Er en børnefamilie i en sårbar situation enten pga. økonomi, helbred eller personlige udfordringer
  • Er en børnefamilie med børn i alderen 4-14 år og er bosiddende i Aarhus Kommune.
  • Evt. søskende er velkomne, hvis aktiviteten tillader det

Vil du være frivillig her?

Alle aktiviteter i Mødrehjælpens lokalforening Aarhus planlægges og gennemføres af frivillige.

Oplevelser / Udflugter

For frivillige, som har tid og lyst til at bruge en hel dag på tur i ny og næ.

  • Har du en ledig dag indimellem, så kan du deltage i vores endagsture, hvor vi tager i forlystelsesparker som Djurs Sommerland, Legoland, Kyst- og Fjordcentret, Den Gamle By – eller måske vil du være hjælpenisse til vores årlige juletræsfest. Vi er typisk på tur 6 gange om året.

Netværksaktiviteter / Holdaktiviteter

For frivillige, som har lyst at bruge 3-4 timer én til to gange om måneden

Vi bruger frivillige til følgende netværksaktiviteter:

  • Måltidet, hvor vores familier med børn i alderen 4-14 år laver mad og spiser sammen i et skolekøkken i Aarhus. Her er typisk 6 - 8 familier. Aktiviteten løber 6-8 aftener i efteråret eller foråret i tidsrummet 17-20. For frivillige, som elsker at lave mad og hygge med familierne.
  • Unge familier på vej, er et forløb for nye familier under Mødrehjælpens rådgivning i Aarhus, hvor frivillige husalfer sørger for at hygge om familierne og forbereder et måltid mad, som familier og frivillige spiser sammen, inden dagen slutter. Unge familier på vej finder sted hver anden uge i tidsrummet 14-18, og er for frivillige, som nyder at yde omsorg og være sammen med spædbørnsfamilier.

Kontaktinformation

Mødrehjælpens lokalforening Aarhus
Åboulevarden 17, 2. sal, 8000 Aarhus
Åbningstid: Kun online

81440032
aarhus.lf@moedrehjaelpen.dk

Kontaktperson:
Malene Sørensen