Aarhus Vinterherberg

Sidst opdateret: 04-06-2021 12:06

Aarhus Vinterherberg tilbyder overnatning til aarhusianske, hjemløse migranter, så de ikke skal overnatte på en trappe eller en bænk i frostgrader. Aarhus Vinterherberg, Tage-Hansens Gade 2.bygning 11b, er et nødherberg og er åbent i en periode, der strækker sig fra midten af november til udgangen af marts. Her sørger frivillige kræfter, i tidsrummet 20:30-08:00, for at skabe de bedst mulige rammer for de overnattende hjemløse migranter.

Tilbuddet er for dig, som…

På grund af din nationalitet ikke har mulighed for at overnatte på etablerede varmestuer og herberger, og som ellers ville sove på gaden.

Vil du være frivillig her?

Som frivillig i Aarhus Vinterherberg er det dig, der sørger for, at de overnattende migranter får en god og varm nats søvn. Opgaverne vil blandt andet være fordeling af sengepladser, hjælp til tøjvask, madlavning (morgen- og aftensmad) samt oprydning.

Hver nat bemandes nødherberget af to omgange – en aftenvagt: 20:00-00:00 og en nattevagt: 23:30-08:30. Som frivillig er man altid sammen med enten en fastansat eller en anden frivillig og vil desuden altid have mulighed for at komme i kontakt med en bagvagt.

Som frivillig forventes det, at du:

  • Kan tage minimum to vagter om måneden
  • Er mødestabil og samarbejdsvillig – både overfor kollegaer og gæster på nødherberget
  • Har lyst til at give noget af dig selv til nogen, der ikke har særlig meget
  • Er i stand til at vise omsorg og respekt

Kontaktinformation

Røde Kors Aarhus
, 8000

29109303
swcfdf@gmail.com

Kontaktperson:
Søren Christensen