Bliv Frivillig TIL JUL/nytår

Kunne du tænke dig at sprede glæde i julens ånd ved at blive frivillig til jul?

Følgende organisationer mangler frivillige til jul/nytår. Du kan henvende dig direkte til organisationen som står for arrangementet ved spørgsmål eller for at tilmelde dig som frivillig.

Eventyrjul     

Der søges frivillige til Juleaften d. 24. december fra 12-24. Familierne vil få en traditionel juleaften. Der vil være julemand og anden underholdning, vi skal danse om juletræet, spise julemad med flæskesteg og risalamande. Og selvfølgelig vil der være gaver til børn og voksne. Her søges der frivillige til praktiske opgaver i køkkenet med servering (der er kokke på) og opvask, 50 frivillige værter ved bordene (man er vært for én familie og skal sørge for dem i løbet af dagen og aftenen), aktivitetsansvarlige med overblik over aktiviteter som kreaværksted og gavebutik og generelt meget social samvær.               

Kontakt Simone på aarhus@eventyrjul.dk

Café Parasollen                 

      Juleaften Der søges 3 frivillige til opgaver der indebærer at varme mad, serverer, vaske op, rydde op og selvfølgelig julehygge med gæsterne, danse om juletræ og dele gaver ud. Se programmet for aftenen her. 

      Juledagene Der søges ca. 4 frivillige om dagen til juledagene fra og med d. 26. december til d. 30. december. Opgaverne handler om at hjælpe med at lave, anrette og servere mad, servere kaffe og skabe nærvær i Caféen. Forudsætningen for at være frivillig er, at man kan møde folk i øjenhøjde, kan lave mad og/eller har overblik.

Kontakt Allan eller Malene på 86117703 eller mail@cafe-parasollen.dk 

Sct. Pauls Kirken

Frivillige søges til at lave juleaftensarrangement for voksne/ældre i kirkens sognehus. Her kan du være med til at lave en hyggelig, traditionel juleaften og gøre en forskel i andres liv. Der søges ca. 7 frivillige d. 24. december fra kl.12 og resten af dagen/aftenen (evt. også lidt timer d. 23. til at koge risengrød fx). Frivillige søges til at hjælpe med madlavning (klassisk julemiddag), borddækning og oppyntning, underholdning., oplæsning, toastmaster, musikalsk ledsagelse mv.  Det foregår i Sognehuset (Sct. Pauls Kirkeplads 1, 8000 C) hvor alle kan deltage. Forudsætningen for at være frivillig er deltagelse i planlægningsmøde d. 5 december kl.16.00.
 
Kontakt Martin: 22 34 78 32 eller martin@sctpauls.dk
 

Røde Kors – Omsorgscenter PitStop Viby

        Juleaften Der søges 2 frivillige juleaften fra ca. kl. 14 til ca. kl. 21 til at tilberede julemad og spise og hygge med borgerne. Det er en forudsætning for at være frivillig, at man kommer forbi inden jul og hilser på.  

      Nytårsaften Der søges også 2 frivillige nytårsaften fra ca. kl. 14 og aftenen ud. Til nytårsaftenen er det meste mad klargjort, så opgaven for de frivillige handler om at gør aftenen hjemlig og hyggelig. Det er en forudsætning for at være frivillig, at man kommer forbi inden jul og hilser på.

      Kontakt Anita på 71 99 88 74 eller anknu@rodekors.dk 

Røde Kors Vinterherberget (Tage Hansens gade 18 8000 Aarhus)                      

Juleaften i Herberget. Gæsterne på herberget kommer ofte fra Østeuropa. Vi kender ikke på forhånd antal gæster, men vi har de seneste år haft omkring 7-10 gæster. Vi har plads til 22 overnattende gæster. Juleaften kan der komme gæster, som ikke overnatter, men kun er med til spisning. En fast medarbejder vil være tilstede og stå for koordinering og indskrivning og indkvartering af gæster. Der søges 5-7 frivillige:
1)      2-3 som sørger for: Borddækning, anretning og servering af mad, afrydning og opvask
2)      2 frivillige til at planlægge og afvikling af bankospil, herunder indpakning af gaver. (skaffe spilleplader, opråbning evt. via nettet)
3)      1-2 nattevagter, som tilbringer natten i herberget, hvor de på skift kan sove i medarbejderrummet og serverer morgenmad julemorgen, tidsrummet er 23.30-08.30

Frivillige som kan skaffe donerede gaver til bankospil vil blive modtaget med glæde

Nytår i Herberget Der søges 2 frivillige, som nytårsaften vil hjælpe med at skabe en hyggelig ramme om nytåret for vores gæster i herberget. Opgaven er at hjælpe med at dække bord, rette maden an, servere og rydde op efter spisning. Desuden søges 2 frivillige, som vil tilbringe nytårsnat i herberget og servere morgenmad nytårsdag 23.30-08.30. Nattevagterne har mulighed for på skift at sove.   

Kontakt Line Hundebøll line@hundeboll.eu   

Boblberg sammen med Røde Kors

      Julevenner  D. 24. december: På Julevenner.dk kan man oprette sig som julevært eller -gæst, og finde nogen at tilbringe en hyggelig juleaften sammen med.

      Nytårsvenner D.31.december: På Nytårsvenner.dk kan man finde hyggelige selskaber at holde nytårsaften sammen med. Lav opslag om hvad man søger.

      Begge tjenester er gratis for alle, og målet er, at ingen skal føle sig ufrivilligt alene i denne særlige tid.

      Kontakt Rosa Bendsen 22 75 97 11 eller rb@boblberg.dk

Plejecenter Ceres Huset    

      Der søges frivillige til hygge om aften og til aftensmad d. 24.december. Der sættes to frivillige på hver etage så man er et team. De frivillige får mad og drikke og der er plads og mulighed for samvær med beboerne og ansatte og mulighed for at hygge efterfølgende.

      Kontakt: Danielle 51 55 81 86 dse@aarhus.dk

Plejehjemmet Vestervang 42                  

        Der søges frivillig til både d. 24.december engang i tidsrummet mellem kl.15-22 og d. 31.dec engang i tidsrummet mellem kl.15-22. Opgaver til de frivillige er at hjælp til borddækning, oprydning og opvask, hjælpe til at synge danske salmer/sange og socialt samvær og hygge om eftermiddagen med kaffe og kage. Vagtens varighed er efter den frivilliges ønske. Der opfordres til coronatest, som kan fås på plejehjemmet.

         Kontakt: Lene Trøiborg 29136032 ltr@aarhus.dk

      Kender du et sted, der mangler frivillige til jul eller nytår som ikke står på listen? Skriv til os på post@frivilligcenteraarhus.dk